Olivkräm | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Olivkräm

Olivkräm är ett otroligt mumsigt tillbehör med härlig sälta som passar de flesta rätter, speciellt soppor! Färskost, hackade oliver, solrosfrön och vattenkrasse utgör basen. Salta och peppra efter eget tycke.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör färskosten mjukt. 
  2. Hacka de urkärnade gröna oliverna.
  3. Blanda olivhacket, solrosfröna och den klippta krassen med färskosten. Smaka av med salt och svartpeppar. Serveras gärna till Rostad paprikasoppa.

Tips

Olivkrämen är god att bre på en smörgås och äta till soppan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g färskost
  • 1 dl urkärnade gröna oliver
  • 2 msk solrosfrön
  • 2 msk klippt krasse
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 670 kJ / 160 kCal
Fett: 15 g
Läs mer om näringsvärden