Paella med oliver och sojabönor

12
0
Paella med oliver och sojabönor

En vegetarisk och färgrik paella med oliver och sojabönor hittar du här. Körsbärstomater, paprika, citron och gröna sojabönor ger rätten sin färg, förutom det saffranskryddade riset såklart. Strö över persilja innan servering och bjud någon du håller kär. Buen provecho som spanjorerna hade sagt!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2019

Paella med oliver och sojabönor

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
2 msk
olivolja
2
vitlöksklyftor
1
påse saffran (à 1/2 g)
2 tsk
paprikapulver
1 krm
chilipulver
4 dl
ris (gärna avorioris)
1 1/2 dl
vitt matlagningsvin
1 l
grönsaksbuljong
ca 2 dl
svarta urkärnade oliver
2
röda paprikor
250 g
körsbärstomater
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)
1/2
citron
250 g
sojabönor (eller sockerärtor)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Servera gärna med lite extra olivolja.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2865 KJ / 686 kCal
Fett 18 g
Salt 3 g
Kolhydrater 108 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept