Vit böncrème med harissastekta grönsaker

4
1 Klimatsmart
Vit böncrème med harissastekta grönsaker

Att göra en bönecrème är både snyggt och smart. Elegant på tallriken, snällt mot plånboken. Servera med harissakryddade grönsaker i blomkålsris och avsluta med att hälla på lite varm buljong.

Skriv ut
Vit böncrème med harissastekta grönsaker

Ingredienser

4 portioner

Böncrème

5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
salt

Grönsaker

1 rödlök
2 morötter
1 zucchini
2 röda paprikor
1 1/2 msk olivolja
250 g blomkålsris
2 - 3 tsk torr harissa

Topping

65 g spröd salladsmix
1/2 dl solroskärnor

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Ringla gärna över lite olivolja och strö över lite finskuren gräslök.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Malin

2017-01-08

Tyvärr inte så gott. Jolmigt och starkt. Hade inte torr harissa utan harissapasta (tog ca 2,5 krm). Tog tapenade med soltorkade tomater för att väga upp jolmigheten.

Näringsvärde per portion

Energi 1607 KJ / 384 kCal
Fett 19 g
Salt 2 g
Kolhydrater 32 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept