Vit böncrème med harissastekta grönsaker
Att göra en bönecrème är både snyggt och smart. Elegant på tallriken, snällt mot plånboken. Servera med harissakryddade grönsaker i blomkålsris och avsluta med att hälla på lite varm buljong.
Ingredienser
4 portioner
Böncrème
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
salt
Grönsaker
1 rödlök
2 morötter
1 zucchini
2 röda paprikor
1 1/2 msk olivolja
250 g blomkålsris
2 - 3 tsk torr harissa
Topping
65 g spröd salladsmix
1/2 dl solroskärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1607 KJ / 384 kCal
Fett19 g
Salt2 g
Kolhydrater32 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Tyvärr inte så gott. Jolmigt och starkt. Hade inte torr harissa utan harissapasta (tog ca 2,5 krm). Tog tapenade med soltorkade tomater för att väga upp jolmigheten.
Malin
2017-01-08