Spread på rostad paprika och vitlök
Den röda paprikan får en härligt fyllig och ännu sötare smak när den rostas i ugnen. Mixa ihop dina rostade paprikor till ett pålägg tillsammans med vitlök och stora vita bönor. Bönorna är rika på proteiner och bra energi. Spreaden är mums på mackan!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017
Ingredienser
ca 3 dl
2 små röda paprikor (2 paprikor motsvarar ca 150 g)
1 vitlöksklyfta
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi815 KJ / 195 kCal
Fett6 g
Salt1.83 g
Kolhydrater17 g
Protein12 g
Kommentar
Jag hade inga vita bönor hemma, så gjorde på kikärter istället. Lade till fler kryddor också, paprikakrydda, lökpulver och bågra teskedar bostongurka. Det blev en hit.
Rebecca
2020-05-01