Spread på rostad paprika och vitlök

5
1
Spread på rostad paprika och vitlök

Den röda paprikan får en härligt fyllig och ännu sötare smak när den rostas i ugnen. Mixa ihop dina rostade paprikor till ett pålägg tillsammans med vitlök och stora vita bönor. Bönorna är rika på proteiner och bra energi. Spreaden är mums på mackan!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Spread på rostad paprika och vitlök

Ingredienser

ca 3 dl
2
små röda paprikor (2 paprikor motsvarar ca 150 g)
1
vitlöksklyfta
1
förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1 msk
olivolja
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Rebecca

2020-05-01

Jag hade inga vita bönor hemma, så gjorde på kikärter istället. Lade till fler kryddor också, paprikakrydda, lökpulver och bågra teskedar bostongurka. Det blev en hit.

Näringsvärde per portion

Energi 815 KJ / 195 kCal
Fett 6 g
Salt 1.83 g
Kolhydrater 17 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept