Spread på rostad paprika och vitlök

Den röda paprikan får en härligt fyllig och ännu sötare smak när den rostas i ugnen. Mixa ihop dina rostade paprikor till ett pålägg tillsammans med vitlök och stora vita bönor. Bönorna är rika på proteiner och bra energi. Spreaden är mums på mackan!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Ingredienser
ca 3 dl
2 små röda paprikor (2 paprikor motsvarar ca 150 g)
1 vitlöksklyfta
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Energi815 KJ / 195 kCal
Fett6 g
Salt1.83 g
Kolhydrater17 g
Protein12 g
Kommentarer
Två tips: oskalad vitlöksklyfta kan sprängas i ugnen så man får sticka ett hål i den kanske. Det går enkelt att dra av skinnet från paprikan med en gaffel utan att lägga den i en plastpåse. Tyckte röran blev god (men fick ha i färsk vitlök istället ;)
Johanna
2025-01-18Jag hade inga vita bönor hemma, så gjorde på kikärter istället. Lade till fler kryddor också, paprikakrydda, lökpulver och bågra teskedar bostongurka. Det blev en hit.
Rebecca
2020-05-01