Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Spread på rostad paprika och vitlök

Den röda paprikan får en härligt fyllig och ännu sötare smak när den rostas i ugnen. Mixa ihop dina rostade paprikor till ett pålägg tillsammans med vitlök och stora vita bönor. Bönorna är rika på proteiner och bra energi. Spreaden är mums på mackan!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Halvera och kärna ur paprikorna. Lägg dem i en ugnssäker form med skinnsidan upp. Lägg även i vitlöksklyftan med skal. Rosta i mitten av ugnen tills paprikan får färg och skalet lossnar, ca 25 minuter.
  3. Lägg över paprikorna i en plastpåse och knyt ihop den. Låt svalna.
  4. Öppna påsen och dra av skinnet från paprikorna. Skala vitlöken.
  5. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av.
  6. Lägg alla ingredienser i en bunke eller mixerglas och mixa slätt med stavmixer. Krydda med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: ca 3 dl
  • 2 små röda paprikor (2 paprikor motsvarar ca 150 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 815 kJ / 195 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer