Rostad majs- och sötpotatissoppa

51
5 Klimatsmart
Rostad majs- och sötpotatissoppa

Genom att först rosta majs, sötpotatis, lök och vitlök i ugnen får soppan en fylligare smak. Toppa majs- och sötpotatissoppan med knapriga frön, mer majs och färsk koriander. Just goda toppings med olika konsistens är något som alla släta soppor vinner på!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Rostad majs- och sötpotatissoppa

Ingredienser

4 portioner
2
gula lökar
3
vitlöksklyftor
350 g
sötpotatis
450 g
frysta majskorn
1 tsk
malen koriander
2 msk
rapsolja
1
röd chili
1
kruka koriander
1 l
vatten
-
salt och svartpeppar

Till servering

rostade pumpakärnor och sesamfrön

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

51

Kommentarer

Cecilia

2020-12-12

Johanna - matlagningsgrädde. Har gjort soppan närmare tio gånger & gör så varje gång.

Johanna

2018-03-26

Cecilia: Vilken typ av grädde? Matlagningsgrädde eller Vispgrädde?

Cecilia

2017-07-29

Godaste soppan jag gjort på länge! Bytte ut hälften av vattnet mot grädde och pumpafröna mot solrosfrön.

Näringsvärde per portion

Energi 1697 KJ / 402 kCal
Fett 20 g
Salt 1.84 g
Kolhydrater 40 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept