Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Rostad majs- och sötpotatissoppa

(24)
60 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Genom att först rosta majs, sötpotatis, lök och vitlök i ugnen får soppan en fylligare smak. Toppa majs- och sötpotatissoppan med knapriga frön, mer majs och färsk koriander. Just goda toppings med olika konsistens är något som alla släta soppor vinner på!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2017
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 350 g sötpotatisar
  • 450 g frysta majskorn
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 msk rapsolja
  • 1 röd chili
  • 1 kruka koriander
  • 1 l vatten
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • rostade pumpakärnor och sesamfrön
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skala lök, vitlök och sötpotatis. Skär i grova bitar och lägg i en ugnssäker form tillsammans med majs och koriander. Ringla över oljan och blanda runt. Rosta i mitten av ugnen ca 25 minuter. Sätt på grill/övervärme och låt stå ytterligare ca 10 minuter, tills ingredienserna börjar få färg och potatisen mjuknar.
  3. Ta ut formen och lägg ca 1 dl majs (för 4 port) åt sidan. Häll resterande grönsaker i en kastrull.
  4. Dela, kärna ur och hacka chilin. Plocka korianderbladen och spara till garnering.
  5. Lägg korianderstjälkarna i kastrullen med chilin och vattnet. Mixa slätt med stavmixer. Koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  6. Till servering: Toppa soppan med majskorn, korianderblad, pumpakärnor och sesamfrön. Servera gärna med Kastrullbröd.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer