Rostad majs- och sötpotatissoppa

56
5
Rostad majs- och sötpotatissoppa

Genom att först rosta majs, sötpotatis, lök och vitlök i ugnen får soppan en fylligare smak. Toppa majs- och sötpotatissoppan med knapriga frön, mer majs och färsk koriander. Just goda toppings med olika konsistens är något som alla släta soppor vinner på!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Rostad majs- och sötpotatissoppa

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
350 g sötpotatis
450 g frysta majskorn
1 tsk malen koriander
2 msk rapsolja
1 röd chili
1 kruka koriander
1 l vatten
salt och svartpeppar

Till servering

rostade pumpakärnor och sesamfrön

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

56

Kommentarer

Cecilia

2020-12-12

Johanna - matlagningsgrädde. Har gjort soppan närmare tio gånger & gör så varje gång.

Johanna

2018-03-26

Cecilia: Vilken typ av grädde? Matlagningsgrädde eller Vispgrädde?

Cecilia

2017-07-29

Godaste soppan jag gjort på länge! Bytte ut hälften av vattnet mot grädde och pumpafröna mot solrosfrön.

Näringsvärde per portion

Energi 1697 KJ / 402 kCal
Fett 20 g
Salt 184 g
Kolhydrater 40 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden