Rostad majs- och sötpotatissoppa

51
5 Klimatsmart
Rostad majs- och sötpotatissoppa

Genom att först rosta majs, sötpotatis, lök och vitlök i ugnen får soppan en fylligare smak. Toppa majs- och sötpotatissoppan med knapriga frön, mer majs och färsk koriander. Just goda toppings med olika konsistens är något som alla släta soppor vinner på!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Rostad majs- och sötpotatissoppa

Ingredienser

4 portioner
2
gula lökar
3
vitlöksklyftor
350 g
sötpotatis
450 g
frysta majskorn
1 tsk
malen koriander
2 msk
rapsolja
1
röd chili
1
kruka koriander
1 l
vatten
-
salt och svartpeppar

Till servering

rostade pumpakärnor och sesamfrön

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

51

Kommentarer

Cecilia

12/12/2020

Johanna - matlagningsgrädde. Har gjort soppan närmare tio gånger & gör så varje gång.

Johanna

3/26/2018

Cecilia: Vilken typ av grädde? Matlagningsgrädde eller Vispgrädde?

Cecilia

7/29/2017

Godaste soppan jag gjort på länge! Bytte ut hälften av vattnet mot grädde och pumpafröna mot solrosfrön.

Näringsvärde per portion

Energi 1697 KJ / 402 kCal
Fett 20 g
Salt 1.84 g
Kolhydrater 40 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept