Rostad majs- och sötpotatissoppa
Genom att först rosta majs, sötpotatis, lök och vitlök i ugnen får soppan en fylligare smak. Toppa majs- och sötpotatissoppan med knapriga frön, mer majs och färsk koriander. Just goda toppings med olika konsistens är något som alla släta soppor vinner på!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
350 g sötpotatis
450 g frysta majskorn
1 tsk malen koriander
2 msk rapsolja
1 röd chili
1 kruka koriander
1 l vatten
salt
svartpeppar
Till servering
rostade pumpakärnor och sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1697 KJ / 402 kCal
Fett20 g
Salt1.84 g
Kolhydrater40 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Johanna - matlagningsgrädde. Har gjort soppan närmare tio gånger & gör så varje gång.
Cecilia
2020-12-12Cecilia: Vilken typ av grädde? Matlagningsgrädde eller Vispgrädde?
Johanna
2018-03-26Godaste soppan jag gjort på länge! Bytte ut hälften av vattnet mot grädde och pumpafröna mot solrosfrön.
Cecilia
2017-07-29