Kastrullbröd med vinteräpple och kummin

12
6
Kastrullbröd med vinteräpple och kummin

Kastrullen har en perfekt form som fint håller ihop den ganska lösa degen så att brödet blir luftigt. En bonus är att du bara behöver ”tappa” ner degen, brödet kommer ändå se ut som att du har köpt det på bageri. Lång jästid ger fin arom, äpple gör brödet saftigt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Kastrullbröd med vinteräpple och kummin

Ingredienser

1 bröd
1/4
paket färsk jäst (1/4 paket motsvarar ca 12g)
3 1/2 dl
kallt vatten
8 dl
siktat dinkelmjöl (8 dl motsvarar 480 g) + extra mjöl till utbakning
3 dl
rivet äpple (3 dl motsvarar ca 200 g)
3/4 msk
salt
1 tsk
kummin

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är baserat på 1 bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Anna

2018-09-16

Någon som har provat att byta ut siktat dinkelmjöl mot fullkornsdinkel?

Redaktionen ICAse

2018-10-08

Hej Anna! Det fungerar men fullkornet kan göra att degen blir fastare. Börja med lite mindre mjöl och rör i mer allteftersom för att få rätt konsistens. Lycka till! Hälsningar Michelle

Caroline

2017-11-18

Älskar detta bröd! För ganska liten insats får man ett supegott, saftigt bröd som ger ett "proffsigt" intryck.

Redaktionen

2017-06-08

Hej Jessica! Tyvärr kan man inte alltid bara multiplicera recept x 2 el dyl. Just kryddor och salt kan slå väldigt fel, då måste man smaka av. Bäst är att följa den rekommenderade portionsstorleken. Bättre att göra 2 degar i olika bunkar. Hoppas det blev bra ändå! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 7625 KJ / 1809 kCal
Fett 15 g
Salt 15.27 g
Kolhydrater 338 g
Protein 59 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept