Kastrullbröd med vinteräpple och kummin
Kastrullen har en perfekt form som fint håller ihop den ganska lösa degen så att brödet blir luftigt. En bonus är att du bara behöver ”tappa” ner degen, brödet kommer ändå se ut som att du har köpt det på bageri. Lång jästid ger fin arom, äpple gör brödet saftigt.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017
Ingredienser
1 bröd
1/4 paket färsk jäst (1/4 paket motsvarar ca 12g)
3 1/2 dl kallt vatten
8 dl siktat dinkelmjöl (8 dl motsvarar 480 g) + extra mjöl till utbakning
3 dl rivet äpple (3 dl motsvarar ca 200 g)
3/4 msk salt
1 tsk kummin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är baserat på 1 bröd.
Energi7625 KJ / 1809 kCal
Fett15 g
Salt15.27 g
Kolhydrater338 g
Protein59 g
Kommentarer
Ska man ha ett lock på när brödet är i ugnen? Går det bra att använda vetemjöl till det här brödet? Sent om sider har jag blivit intresserad av att baka i gryta eller kastrull.
Marjaana
2022-01-18Någon som har provat att byta ut siktat dinkelmjöl mot fullkornsdinkel?
Anna
2018-09-16Hej Anna! Det fungerar men fullkornet kan göra att degen blir fastare. Börja med lite mindre mjöl och rör i mer allteftersom för att få rätt konsistens. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-10-08Älskar detta bröd! För ganska liten insats får man ett supegott, saftigt bröd som ger ett "proffsigt" intryck.
Caroline
2017-11-18