Kastrullen har en perfekt form som fint håller ihop den ganska lösa degen så att brödet blir luftigt. En bonus är att du bara behöver ”tappa” ner degen, brödet kommer ändå se ut som att du har köpt det på bageri. Lång jästid ger fin arom, äpple gör brödet saftigt.
Ett recept från:
Buffé
nr 2,
2017
Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är baserat på 1 bröd.
Kommentarer
Anna
2018-09-16Någon som har provat att byta ut siktat dinkelmjöl mot fullkornsdinkel?
Redaktionen ICAse
2018-10-08Hej Anna! Det fungerar men fullkornet kan göra att degen blir fastare. Börja med lite mindre mjöl och rör i mer allteftersom för att få rätt konsistens. Lycka till! Hälsningar Michelle
Caroline
2017-11-18Älskar detta bröd! För ganska liten insats får man ett supegott, saftigt bröd som ger ett "proffsigt" intryck.
Redaktionen
2017-06-08Hej Jessica! Tyvärr kan man inte alltid bara multiplicera recept x 2 el dyl. Just kryddor och salt kan slå väldigt fel, då måste man smaka av. Bäst är att följa den rekommenderade portionsstorleken. Bättre att göra 2 degar i olika bunkar. Hoppas det blev bra ändå! Hälsningar Michelle