Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Majs och sötpotatispuffar

Är du sugen på något riktigt gott har du hittat hem! Puffarna blir gyllenbruna med krispig yta. Ät dem med sötsur sås, kanske i gott sällskap som tilltugg – eller behåll dem för dig själv.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala sötpotatisen och riv den grovt. Hacka limebladen fint. Blanda kikärtsmjöl, salt och bakpulver. Tillsätt vatten och rör ihop. Blanda i sötpotatis, limeblad, röd currypaste och majs.
  2. Fyll en stor kastrull med frityroljan och hetta upp till 170–180°C. Klicka ner smeten i oljan med hjälp av två matskedar och fritera tills den får fin färg. Lyft upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Till servering: Servera med sötsur sås.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet kommer från kokboken Vegansk streetfood av Lamyai Vozzi och Aidah Samphani.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g sötpotatis
  • 3 kaffir limeblad
  • 4 dl kikärtsmjöl
  • 1 tsk salt (gärna himalayasalt)
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 msk röd currypaste
  • 200 g frysta tinade majskorn
  • ca 1 l frityrolja
Till servering
  • ca 2 dl sweet and soursås
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1482 kJ / 354 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer