Majs och sötpotatispuffar
Är du sugen på något riktigt gott har du hittat hem! Puffarna blir gyllenbruna med krispig yta. Ät dem med sötsur sås, kanske i gott sällskap som tilltugg – eller behåll dem för dig själv.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018
Ingredienser
4 portioner
100 g sötpotatis
3 kaffir limeblad
4 dl kikärtsmjöl
1 tsk salt (gärna himalayasalt)
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl vatten
2 msk röd currypaste
200 g frysta tinade majskorn
ca 1 l frityrolja
Till servering
ca 2 dl sweet and soursås
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Receptet kommer från kokboken Vegansk streetfood av Lamyai Vozzi och Aidah Samphani.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1482 KJ / 354 kCal
Fett6 g
Salt3.25 g
Kolhydrater50 g
Protein15 g
Kommentarer