Majs och sötpotatispuffar

3
0
Majs och sötpotatispuffar

Är du sugen på något riktigt gott har du hittat hem! Puffarna blir gyllenbruna med krispig yta. Ät dem med sötsur sås, kanske i gott sällskap som tilltugg – eller behåll dem för dig själv.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Majs och sötpotatispuffar

Ingredienser

4 portioner
100 g
sötpotatis
3
kaffir limeblad
4 dl
kikärtsmjöl
1 tsk
salt (gärna himalayasalt)
1 tsk
bakpulver
2 1/2 dl
vatten
2 msk
röd currypaste
200 g
frysta tinade majskorn
ca 1 l
frityrolja

Till servering

ca 2 dl
sweet and soursås

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet kommer från kokboken Vegansk streetfood av Lamyai Vozzi och Aidah Samphani.

Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1482 KJ / 354 kCal
Fett 6 g
Salt 3.25 g
Kolhydrater 50 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept