Kycklingburgare med rostad majs och avokadokräm
Kycklingburgare med rostad majs och avokadokräm med fantastiska smaker. Majs och potatis blandas med olja, salt och peppar och rostas gyllenbrun i ugnen. Ypperligt tillfälle att hacka grönsaker, steka kycklingfärsburgarna och förbereda avokadokrämen. Bygg burgaren och förtrollas av de fina aromerna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2015
Ingredienser
4 portioner
Rostad majs
3 sötpotatisar
150 g majskorn
1 msk olivolja
salt
peppar
Burgare
500 g kycklingfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk paprikapulver
1 msk smör
Avokadokräm
2 avokado
1 tsk olivolja
1 lime
1 vitlöksklyfta
salt
2 krm cayennepeppar
Till servering
1 rödlök
1/2 romansallad
4 hamburgerbröd (gärna fullkorn)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2679 KJ / 639 kCal
Fett23 g
Salt3 g
Kolhydrater65 g
Protein38 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Avokadoktämen var god, men jag tyckte att det saknades något, så hade i mer salt, paprikakrydda, någon skiva rödlök samt lökpulver. Det blev hur gott som helst :)
Rebecca
2022-11-18Svårt att veta vad som är med i kassen och vad vi ska ha hemma? Detta blir vår första kasse?
Cathrine
2015-01-29