Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Gurksallad med rostade solrosfrön

Ett underbart recept på fräsch och smakrik gurksallad med rostade solrosfrön som passar perfekt som tillbehör till olika maträtter. Du gör salladen bland annat av socker, ättiksprit, gurka, krasse och solrosfrön.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ut socker i lite hett vatten tills sockret löst sig. Tillsätt kallt vatten, ättiksprit, salt och grovmalen vit- eller svartpeppar.
  2. Skala och skär gurka i skivor. Lägg dem i ättikslagen och låt stå minst 1 timme.
  3. Vänd ner klippt krasse precis före servering. Lägg upp i en skål. Strö över rostade solrosfrön.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 gurka
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar eller vitpeppar
  • 1 ask krasse
  • rostade solrosfrön
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer