Pumpasoppa med färskost

32
6
Pumpasoppa med färskost

Pumpasoppan är god som snabblagad vardagsmat men också given till Halloween, kanske som förrätt? Denna färgglada måltid innehåller massor av vitaminer och med färskost i soppan blir den både krämig och mättande. Servera gärna med ett gott knäckebröd toppat med färskost, krasse och champinjoner.

Pumpasoppa med färskost

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g skalad urkärnad pumpa (gärna butternutpumpa)
2 msk olivolja
6 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
200 g naturell färskost
salt
peppar
1/2 citron

Till servering

knäckebröd
färskost (gärna ört- och vitlöksost)
hyvlade kastanjechampinjoner
krasse

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt färskosten mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Näringsberäkningen är exkl serveringsförslag.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Mikael

2021-11-07

Fantastisk god soppa. Tips är att ha i lite extra färskost samt toppa med lite chiliflakes på slutet så blir den perfekt!

Gunnar

2021-11-03

Jag lade till 1dl creme fraiche och 1dl grädde. Blev jättegott. Gunnar

Christine

2020-10-28

Jättegod soppa 👌🏼

Näringsvärde per portion

Energi 1052 KJ / 251 kCal
Fett 21 g
Salt 2.23 g
Kolhydrater 10 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden