Pumpasoppa med färskost
Pumpasoppan är god som snabblagad vardagsmat men också given till Halloween, kanske som förrätt? Denna färgglada måltid innehåller massor av vitaminer och med färskost i soppan blir den både krämig och mättande. Servera gärna med ett gott knäckebröd toppat med färskost, krasse och champinjoner.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g skalad urkärnad pumpa (gärna butternutpumpa)
2 msk olivolja
6 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
200 g naturell färskost
salt
peppar
1/2 citron
Till servering
knäckebröd
färskost (gärna ört- och vitlöksost)
hyvlade kastanjechampinjoner
krasse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är exkl serveringsförslag.
Energi1052 KJ / 251 kCal
Fett21 g
Salt2.23 g
Kolhydrater10 g
Protein5 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fräscht och gott. 🙂 Hade på lite dill vid servering.
Peter
2024-11-28Följde receptet, men strödde på torkad mynta på tallriken. Gott!
Helena
2024-10-29Ska man steka champinjonerna eller äta råa?
Marie
2024-10-28Hej Marie! Vi har hyvlat dom råa men det är säkert lika gott att steka dom i lite smör. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-28