Pumpasoppa med färskost

24
4
Pumpasoppa med färskost

Pumpasoppan är god som snabblagad vardagsmat men också given till Halloween, kanske som förrätt? Denna färgglada måltid innehåller massor av vitaminer och med färskost i soppan blir den både krämig och mättande. Servera gärna med ett gott knäckebröd toppat med färskost, krasse och champinjoner.

Skriv ut
Pumpasoppa med färskost

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
500 g
skalad urkärnad pumpa (gärna butternutpumpa)
2 msk
olivolja
6 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
200 g
naturell färskost
-
salt
-
peppar
1/2
citron

Till servering

knäckebröd
färskost (gärna ört- och vitlöksost)
hyvlade kastanjechampinjoner
krasse

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt färskosten mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Näringsberäkningen är exkl serveringsförslag.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Christine

2020-10-28

Jättegod soppa 👌🏼

Lovisa

2020-10-08

Det var helt okej gott. Enkelt att laga så jag är ändå nöjd med det betyget! Fin konsistens men hade behövt något mer för att ”poppa” tyckte jag.

Christine

2020-07-23

Jättegod soppa 👌🏼

Näringsvärde per portion

Energi 1052 KJ / 251 kCal
Fett 21 g
Salt 2.23 g
Kolhydrater 10 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept