Spagetti med mustig linssås
Denna vegetariska linssås med morot, krossade tomater och solroskärnor smakar fantastiskt till nykokt spagetti. Toppa med smulad fetaost om du vill lyxa till det.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
300 g grovrivna morötter
1 msk olivolja
2 burkar hela tomater (à 400 g)
1 dl torkade, sköljda röda linser
1 tsk oregano
1 tsk honung
1 msk konc grönsaksfond
1/2 tsk salt
1 krm peppar
3 msk rostade solrosfrön
300 g spaghetti
150 g smulad fetaost
1 dl oliver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2584 KJ / 618 kCal
Fett20 g
Salt3 g
Kolhydrater79 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag ersätter honungen med en skvätt röd balsamvinäger istället. Häller på den när lök och morot fräst ett tag. Låter vinägern koka in i fräset. Ibland mixar jag såsen slät så gillas den även av de som är skeptiska mot linser ;)
Maria
2022-12-20Gott och enkelt att tillaga!
Helena
2021-09-27Delicious!
Stephanie
2020-11-21