Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rostbiff med rödbetor, morötter, solrosfrö och wasabiyoghurt

En måltid man sent glömmer! Fenomenal rostbiff med rödbetor, morötter, solrosfrön och wasabiyoghurt. Mycket mustigt och smakrikt och en fröjd för ögat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Bryn köttet i matfettet, krydda rikligt med salt och peppar. Lägg det brynta köttet i en ugnssäker form. Sätt mitt i ugnen och stek tills innertemperaturen är 58°C. Stek gärna rostbiffen någon dag i förväg.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Skär rödbetorna i klyftor, lägg dem i en ugnssäker form vänd runt klyftorna med hälften av olivoljan, krydda med salt och peppar. Sätt mitt i ugnen 20-25 minuter.
  5. Lägg morötterna i en ugnssäker form. Blanda dem med resten av olivoljan, krydda med salt och peppar. Rosta dem mitt i ugnen 10-15 minuter.
  6. Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna, salta mot slutet.
  7. Plocka stjälkarna från spenaten och skölj den. Plocka upp spenaten i ett durkslag och låt den rinna av ordentligt. Slunga den gärna i en salladsslunga.
  8. Blanda matlagningsyoghurt med wasabipasta, smaksätt med salt och peppar.
  9. Lägg spenaten på ett fat, lägg på rödbetor och morötter, ringla över wasabicrèmen och toppa med solrosfrön. Servera med skivad rostbiff.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på wasabin. Rätten är i övrigt fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 kg putsad rostbiff eller rostas i bit
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och svartpeppar
  • 10 medelstora skalade rödbetor
  • 20 skalade knippmorötter
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl solrosfrö
  • 150 g färsk bladspenat
  • 4 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk wasabipasta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1739 kJ / 416 kCal
Fett: 27 g
Läs mer om näringsvärden