Rostbiff med rödbetor, morötter, solrosfrö och wasabiyoghurt

3
2
Rostbiff med rödbetor, morötter, solrosfrö och wasabiyoghurt

En måltid man sent glömmer! Fenomenal rostbiff med rödbetor, morötter, solrosfrön och wasabiyoghurt. Mycket mustigt och smakrikt och en fröjd för ögat.

Rostbiff med rödbetor, morötter, solrosfrö och wasabiyoghurt

Ingredienser

10 portioner
1 kg putsad rostbiff eller rostas i bit
2 msk smör eller margarin
salt och svartpeppar
10 medelstora skalade rödbetor
20 skalade knippmorötter
1 dl olivolja
2 dl solrosfrö
150 g färsk bladspenat
4 dl matlagningsyoghurt
1 msk wasabipasta

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på wasabin. Rätten är i övrigt fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Lotta

2014-09-30

Av spadet som blev kvar i pannan efter köttet, gjorde jag en urgod sås. Det var redan väldigt smakrikt och salt, så jag vispade bara ur pannan med vatten, gjorde en redning, tillsatte den och lite mer vatten och en skvätt grädde. Lade i lite tomatpuré och en eller ett par tsk röd balsamvinäger och en gnutta socker och kokade ett par minuter. Detta blev en riktigt god rödvinssås à la fuskgenväg.

Lotta

2014-09-30

Jag bara pepprade och saltade köttet, utan att bryna det först, och lät det gå i ugnen tills termometern visade 57°C. (När man tar ut köttet fortsätter att stiga tre-fyra grader innan det går ner igen.) Så fixar jag alltid rostbiffen. Den här gången använde jag fransyska. Rödbetor och morötter - som inte var späda utan väldigt stora - skalades och lades i skivor tillsammans med några skrubbade potatisar och lök i båtar i en ugnsfast form. Ringlade olivolja över och saltade och pepprade. Det behövdes inget som helst salt eller peppar i wasabicrèmen. Wasabipastan är ju redan både salt och pepprig. Det behövs heller inte något salt på solrosfröna. De rostas bäst i ugnen under uppsikt och omskakning. Vi hade ingen färsk spenat hemma, så lite krispig grövre variant av grönsallad fick ersätta spenaten. Väldigt god kombo och har man potatis bland de ugnsrostade rotfrukterna blir det en komplett måltid.

Näringsvärde per portion

Energi 1739 KJ / 416 kCal
Fett 27 g
Läs mer om näringsvärden