Rostad brysselkål med sojakyckling, sesamdressing och grönkålschips

5
0
Rostad brysselkål med sojakyckling, sesamdressing och grönkålschips

Här samsas en drös bittra kompisar såsom kål, sesampasta och grapefrukt. Vintriga smaker som tillsammans med det salta från grönmögelost och soja inte känns fullt så bittert utan välbalanserat.

Skriv ut
Rostad brysselkål med sojakyckling, sesamdressing och grönkålschips

Ingredienser

4 portioner

Grönkålschips

200 g
grönkålsblad
1 msk
olivolja
1 tsk
flingsalt

Sesamdressing

1/2 dl
tahini (sesampasta)
1/2
vitlöksklyfta
1 msk
japansk soja
1 msk
sesamolja
1/2 tsk
honung
1/2 msk
pressad limesaft (1/2 msk motsvarar saften från 1/2 lime)
ca 2 msk
vatten

Rostad brysselkål

250 g
brysselkål
2 msk
olivolja
1 msk
honung
1 krm
salt
1/2 tsk
sesamfrö

Ris

2 1/2 dl
rött eller svart ris
1 msk
olivolja
1 msk
sherryvinäger
1 krm
salt

Sojakyckling

4
kycklingfiléer
2 msk
smör
1 msk
riven färsk ingefära
2 msk
japansk soja

Till servering

2
grapefrukt
200 g
grönmögelost
2 msk
rostade sesamfrön
ev 1
citron att pressa över den färdiga rätten

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4618 KJ / 1102 kCal
Fett 78 g
Salt 6.4 g
Kolhydrater 47 g
Protein 49 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept