Rostad brysselkål med sojakyckling, sesamdressing och grönkålschips | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rostad brysselkål med sojakyckling, sesamdressing och grönkålschips

Här samsas en drös bittra kompisar såsom kål, sesampasta och grapefrukt. Vintriga smaker som tillsammans med det salta från grönmögelost och soja inte känns fullt så bittert utan välbalanserat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Grönkålschips: Skölj grönkålen och skär bort mittstjälken. Torka den ordentligt med papper. Riv bladen i mindre bitar.
  3. Lägg bladen på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja, strö på salt och massera in oljan i grönkålsbladen. Sprid ut bladen i ett jämnt lager.
  4. Sätt in plåten mitt i ugnen 10-12 minuter tills bladen är krispiga. Lägg åt sidan för att svalna.
  5. Sesamdressing: Mixa sesampasta med finriven vitlök, soja, sesamolja, honung och limesaft med en stavmixer till en slät dressing. Späd eventuellt med vatten om den känns för tjock.
  6. Brysselkål: Ta bort ev. fula blad på brysselkålen. Ansa och skär bort lite av roten. Dra av de lösa bladen så långt det går.
  7. Skär av lite till på roten och fortsätt tills det bara är en hård kärna kvar, halvera den. 
  8. Lägg allt på plåten. Blanda med olivolja, honung, salt och sesamfrö. Rosta mitt i ugnen ca 10 minuter tills kålen fått fin färg. 
  9. Ris: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda med olivolja, sherryvinäger och salt. 
  10. Sojakyckling: Bryn kycklingfiléerna i smör och ingefära i en panna med värmetåligt handtag. Häll på sojan och låt sjuda ett par minuter. Sätt in pannan mitt i ugnen tills filéernas innertemperatur är 72°C, ca 8 minuter.
  11. Till servering: Skär ut hinnfria klyftor av grapefrukten. Bryt osten i mindre bitar. 
  12. Lägg upp ris, kyckling och brysselkål i portionsskålar eller djupa tallrikar. Lägg på grapefrukt, grönmögelost och grönkålschips. Ringla över dressing och sesamfrön. Pressa ev. över citronsaft.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
Grönkålschips
  • 200 g grönkålsblad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
Sesamdressing
  • 1/2 dl tahini (sesampasta)
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1/2 tsk honung
  • 1/2 msk pressad limesaft (1/2 msk motsvarar saften från 1/2 lime)
  • ca 2 msk vatten
Rostad brysselkål
  • 250 g brysselkål
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 krm salt
  • 1/2 tsk sesamfrö
Ris
  • 2 1/2 dl rött eller svart ris
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk sherryvinäger
  • 1 krm salt
Sojakyckling
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk smör
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk japansk soja
Till servering
  • 2 grapefrukt
  • 200 g grönmögelost
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • ev 1 citron att pressa över den färdiga rätten
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 4618 kJ / 1102 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept