Rostad brysselkål med sojakyckling, sesamdressing och grönkålschips
Här samsas en drös bittra kompisar såsom kål, sesampasta och grapefrukt. Vintriga smaker som tillsammans med det salta från grönmögelost och soja inte känns fullt så bittert utan välbalanserat.
Ingredienser
4 portioner
Grönkålschips
200 g grönkålsblad
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
Sesamdressing
1/2 dl tahini (sesampasta)
1/2 vitlöksklyfta
1 msk japansk soja
1 msk sesamolja
1/2 tsk honung
1/2 msk pressad limesaft (1/2 msk motsvarar saften från 1/2 lime)
ca 2 msk vatten
Rostad brysselkål
250 g brysselkål
2 msk olivolja
1 msk honung
1 krm salt
1/2 tsk sesamfrö
Ris
2 1/2 dl rött eller svart ris
1 msk olivolja
1 msk sherryvinäger
1 krm salt
Sojakyckling
4 kycklingfiléer
2 msk smör
1 msk riven färsk ingefära
2 msk japansk soja
Till servering
2 grapefrukt
200 g grönmögelost
2 msk rostade sesamfrön
ev 1 citron att pressa över den färdiga rätten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4618 KJ / 1102 kCal
Fett78 g
Salt6.4 g
Kolhydrater47 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer