Rostad brysselkål med sojakyckling, sesamdressing och grönkålschips

6
0
Rostad brysselkål med sojakyckling, sesamdressing och grönkålschips

Här samsas en drös bittra kompisar såsom kål, sesampasta och grapefrukt. Vintriga smaker som tillsammans med det salta från grönmögelost och soja inte känns fullt så bittert utan välbalanserat.

Rostad brysselkål med sojakyckling, sesamdressing och grönkålschips

Ingredienser

4 portioner

Grönkålschips

200 g grönkålsblad
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt

Sesamdressing

1/2 dl tahini (sesampasta)
1/2 vitlöksklyfta
1 msk japansk soja
1 msk sesamolja
1/2 tsk honung
1/2 msk pressad limesaft (1/2 msk motsvarar saften från 1/2 lime)
ca 2 msk vatten

Rostad brysselkål

250 g brysselkål
2 msk olivolja
1 msk honung
1 krm salt
1/2 tsk sesamfrö

Ris

2 1/2 dl rött eller svart ris
1 msk olivolja
1 msk sherryvinäger
1 krm salt

Sojakyckling

4 kycklingfiléer
2 msk smör
1 msk riven färsk ingefära
2 msk japansk soja

Till servering

2 grapefrukt
200 g grönmögelost
2 msk rostade sesamfrön
ev 1 citron att pressa över den färdiga rätten

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4618 KJ / 1102 kCal
Fett 78 g
Salt 6.4 g
Kolhydrater 47 g
Protein 49 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden