Rostad blomkål och kikärtor med avokadoröra
Smaksätt kvällens blomkål med vitlök, spiskummin och paprikapulver innan den tillsammans med kikärtorna rostas i ugnen. Under tiden blandar du ihop en krämig och lite het avokadokräm, vilken även adderar syra till rätten. Med nötiga pumpafrön, cosmopolitansallad och bulgur är nu kvällens middag serverad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2020
Ingredienser
4 portioner
Rostad blomkål
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 blomkålshuvud (à ca 700 g)
200 g spetspaprika
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
4 port bulgur
Avokadokräm
2 avokador
1 lime
1 röd peppar (chili)
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
salt
peppar
Till servering
1 förp sallad (gärna cosmopolitan eller sabrosa)
1/2 dl pumpafrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2228 KJ / 531 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater51 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det ser väldigt gott ut. Önskar jag kunde skriva ut receptet på ett enkelt sätt.
Åsa
2022-10-18Såå gott! Det här kommer jag att göra fler gånger.
Pi
2022-08-06Supergott och enkelt!
Sara evira
2022-01-10