Påskkyckling med kapris- och parmesancrème
En ugnsbakad kyckling med potatis, paprika och blomkål. Serveras med en härligt len kapris- och parmesancrème och toppas med några blad färsk babyspenat.
Ingredienser
Kapris- och parmesancrème
Till servering
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden och kycklingkryddningen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: känsliga personer bör byta ut parmesan mot annan lagrad ost som inte innehåller lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Ska man verkligen mixa kapris, parmesan, basilika, gräddfil tillsammans? Det resulterade i en blaskig sås och inte en kräm om man följer proportionerna angivna i receptet…
Katarina
2022-04-16