Påskkyckling med kapris- och parmesancrème

27
1
Påskkyckling med kapris- och parmesancrème

En ugnsbakad kyckling med potatis, paprika och blomkål. Serveras med en härligt len kapris- och parmesancrème och toppas med några blad färsk babyspenat.

Påskkyckling med kapris- och parmesancrème

Ingredienser

4 portioner
800 g fast potatis
1 msk olivolja
salt och peppar
1 litet blomkålshuvud
200 g spetspaprika
5 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 kyckling (kryddmarinerad)

Kapris- och parmesancrème

2 msk kapris
1 dl riven parmesan
1 kruka basilika
2 dl gräddfil
1/2 tsk svartpeppar

Till servering

30 g babyspenat

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden och kycklingkryddningen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: känsliga personer bör byta ut parmesan mot annan lagrad ost som inte innehåller lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentar

Katarina

2022-04-16

Ska man verkligen mixa kapris, parmesan, basilika, gräddfil tillsammans? Det resulterade i en blaskig sås och inte en kräm om man följer proportionerna angivna i receptet…

Näringsvärde per portion

Energi 3407 KJ / 815 kCal
Fett 46 g
Salt 259 g
Kolhydrater 41 g
Protein 57 g
Läs mer om näringsvärden