Påskkyckling med kapris- och parmesancrème

Betyg 3.4 av 5.
27 personer har röstat
1
Påskkyckling med kapris- och parmesancrème

En ugnsbakad kyckling med potatis, paprika och blomkål. Serveras med en härligt len kapris- och parmesancrème och toppas med några blad färsk babyspenat.

Påskkyckling med kapris- och parmesancrème

Ingredienser

4 portioner
800 g fast potatis
1 msk olivolja
salt
peppar
1 litet blomkålshuvud
200 g spetspaprika
5 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 kyckling (kryddmarinerad)

Kapris- och parmesancrème

2 msk kapris
1 dl riven parmesan
1 kruka basilika
2 dl gräddfil
1/2 tsk svartpeppar

Till servering

30 g babyspenat

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
27 personer har röstat

Kommentar

Ska man verkligen mixa kapris, parmesan, basilika, gräddfil tillsammans? Det resulterade i en blaskig sås och inte en kräm om man följer proportionerna angivna i receptet…

Katarina

2022-04-16

Näringsvärde per portion

Energi3407 KJ / 815 kCal
Fett46 g
Salt2.59 g
Kolhydrater41 g
Protein57 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ölrumpekyckling
Betyg 2.4 av 5.
88 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Helstekt kyckling med krämig dragonsås
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Massamun curry med kyckling
Betyg 3.2 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Påskskinka
Betyg 4.5 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hel kyckling i ugn med rostad mandelpotatis och citronsky
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad blomkål och kikärtor med avokadoröra
Betyg 4.3 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga