En ugnsbakad kyckling med potatis, paprika och blomkål. Serveras med en härligt len kapris- och parmesancrème och toppas med några blad färsk babyspenat.
Ingredienser
4 portioner
800
g
fast potatis
1
msk
olivolja
salt och peppar
1
litet blomkålshuvud
200
g
spetspaprika
5
dl
kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1
kyckling (kryddmarinerad)
Kapris- och parmesancrème
2
msk
kapris
1
dl
riven parmesan
1
kruka basilika
2
dl
gräddfil
1/2
tsk
svartpeppar
Till servering
30
g
babyspenat
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden och kycklingkryddningen. Fri från gluten. Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil. Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost. Gör äggfri: känsliga personer bör byta ut parmesan mot annan lagrad ost som inte innehåller lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
27
1 st
Kommentar
Katarina
2022-04-16
Ska man verkligen mixa kapris, parmesan, basilika, gräddfil tillsammans? Det resulterade i en blaskig sås och inte en kräm om man följer proportionerna angivna i receptet…
Kommentar
Katarina
2022-04-16Ska man verkligen mixa kapris, parmesan, basilika, gräddfil tillsammans? Det resulterade i en blaskig sås och inte en kräm om man följer proportionerna angivna i receptet…