Påskkyckling med kapris- och parmesancrème
En ugnsbakad kyckling med potatis, paprika och blomkål. Serveras med en härligt len kapris- och parmesancrème och toppas med några blad färsk babyspenat.
Ingredienser
4 portioner
800 g fast potatis
1 msk olivolja
salt
peppar
1 litet blomkålshuvud
200 g spetspaprika
5 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 kyckling (kryddmarinerad)
Kapris- och parmesancrème
2 msk kapris
1 dl riven parmesan
1 kruka basilika
2 dl gräddfil
1/2 tsk svartpeppar
Till servering
30 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3407 KJ / 815 kCal
Fett46 g
Salt2.59 g
Kolhydrater41 g
Protein57 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Ska man verkligen mixa kapris, parmesan, basilika, gräddfil tillsammans? Det resulterade i en blaskig sås och inte en kräm om man följer proportionerna angivna i receptet…
Katarina
2022-04-16