Påskkyckling med kapris- och parmesancrème | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Påskkyckling med kapris- och parmesancrème

En ugnsbakad kyckling med potatis, paprika och blomkål. Serveras med en härligt len kapris- och parmesancrème och toppas med några blad färsk babyspenat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Dela potatisen i halvor och blanda den med olivolja, salt och peppar. Lägg potatisen i en långpanna.
  3. Ansa blomkålen och skär bort roten. Skär blomkålen i fyra klyftor (för 4 port), salta och lägg på plåten.
  4. Dela paprikorna på längden och kärna ur. Salta och lägg dem på plåten.
  5. Häll buljongen över grönsakerna och lägg kycklingen ovanpå. Ställ i nedre delen av ugnen ca 1 timme och 15 minuter eller tills innertemperaturen i låret är 82˚C. Skär annars ett snitt i den tjockaste delen och kontrollera att klar köttsaft rinner ut.
  6. Crème: Mixa kapris, parmesan, basilika, gräddfil och svartpeppar till en slät crème och smaksätt med salt.
  7. Till servering: Servera kycklingen med grönsakerna och kapris- och parmesancrèmen. Toppa med babyspenat.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden och kycklingkryddningen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: känsliga personer bör byta ut parmesan mot annan lagrad ost som inte innehåller lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g fast potatis
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 200 g spetspaprika
  • 5 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 kyckling (kryddmarinerad)
Kapris- och parmesancrème
  • 2 msk kapris
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 kruka basilika
  • 2 dl gräddfil
  • 1/2 tsk svartpeppar
Till servering
  • 30 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3407 kJ / 815 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept