Rostad blomkål med varmrökt lax och basilikasås

En lättlagad middag där blomkål, purjolök och pumpafrön rostas i ugn och sedan blandas med varmrökt lax, färsk spenat och röda mangolskott till en matig sallad. Salladen serveras med smakrik sås gjord på färsk basilika, parmesan och lätt créme fraiche.

Ingredienser
4 portioner
1 medelstort blomkålshuvud
1 purjolök
3 msk olivolja
1 dl pumpafrö
salt
svartpeppar
Dressing
1 kruka basilika
1 dl grovt riven parmesan
2 dl lätt crème fraiche
1/2 dl mjölk
65 g babyspenat
65 g röda mangoldskott
ca 400 g varmrökt lax
1 citron
Till servering
bröd
Gör så här
00:10:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2373 KJ / 567 kCal
Fett40.4 g
Kolhydrater12.8 g
Protein36.8 g
Kommentarer
Jättegott! Jag serverade med kokt potatis och vitlöksstekta champinjoner
Eva
2021-11-27Så otroligt gott! Hemmarökt lax kryddad med finhackad chili och vitlök och fyra sorters krossad peppar. Trodde att dressingen skulle vara lite tam men den var perfekt till.
Annika
2020-10-30