En lättlagad middag där blomkål, purjolök och pumpafrön rostas i ugn och sedan blandas med varmrökt lax, färsk spenat och röda mangolskott till en matig sallad. Salladen serveras med smakrik sås gjord på färsk basilika, parmesan och lätt créme fraiche.
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot mjölkfritt ris-, havre- eller sojaalternativ och crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre), uteslut parmesanen eller byt till ett mjölkproteinfritt ostalternativ.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott! Jag serverade med kokt potatis och vitlöksstekta champinjoner
Eva
2021-11-27Så otroligt gott! Hemmarökt lax kryddad med finhackad chili och vitlök och fyra sorters krossad peppar. Trodde att dressingen skulle vara lite tam men den var perfekt till.
Annika
2020-10-30