Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Kokt blomkål med hackat ägg, saltrulle och persilja

Snabblagat och matigt recept på kokt blomkål med hackat ägg, saltrulle och persilja. Du gör det av bland annat blomkålshuvuden, fullkornsbröd, ägg och persilja. Servera den nyttiga och smakrika rätten med kokt potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Plocka små buketter av blomkålen. Lägg i en kastrull, tillsätt vatten och salt. Lägg på locket på kastrullen och sjud blomkålen på medelvärme i ca 8 minuter eller tills blomkålen är mjuk. Var noggrann med att det inte kokar torrt.
  2. Finstrimla saltrullen och knaperstek den i torr panna. Skär brödet i tärningar och rosta dem i en panna så att de blir gyllenbruna. Skala äggen, grovhacka dem och persiljan. Ta upp blomkålen och håll varm.
  3. Blanda ner smöret i kastrullen så att det blir en smörbuljong.
  4. Lägg upp blomkålen på ett fat strö över ägg, persilja och sedan smörbuljongen. Avsluta det hela med knaperstekt saltrulle och krutonger. Servera med kokt mandelpotatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 små blomkålshuvuden
  • 1/2 - 0,8 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 paket salt rulle (à 80 g)
  • 2 skivor fullkornsbröd
  • 3 kokta ägg
  • 1 knippe bladpersilja
  • 2 msk smör
Till servering
  • kokt potatis
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer