Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Sommarprimörsallad i teriyaki

Varm sallad på sommarens primörer – sockerärter, lök, späda morötter, mangold och blomkål. Servera antingen som en grön rätt på buffébordet, eller tillsammans med grillad lax eller kyckling.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en plåt i ugnen.
  2. Ansa löken. Ansa och skölj morötterna. Skär blomkålen i buketter.
  3. Blanda grönsakerna med oljan och krydda med salt och peppar. Häll grönsakerna på den förvärmda plåten. Sätt in den mitt i ugnen 15-20 minuter.
  4. Strimla sockerärterna fint.
  5. Blanda grönsakerna med teriyakisåsen. Vänd försiktigt ner mangolden.
  6. Rosta sesamföna i en torr stekpanna och strö på grönsakerna.
  7. Servera grönsakerna som grön rätt på en buffé tillsammans med t ex grillad lax eller kyckling.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri teriyakisås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 färska lökar
  • 8 knippmorötter
  • 1/2 litet blomkålshuvud
  • 2 msk olja
  • salt och svartpeppar
  • 150 g sockerärtor
  • 1 1/2 dl teriyakisås
  • 65 g röd mangold
  • 3 msk sesamfrön
Till servering
  • lax eller kyckling
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 953 kJ / 228 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer