Sommarprimörsallad i teriyaki
![Sommarprimörsallad i teriyaki](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_119924/cf_259/sommarprimorsallad_i_teriyaki.jpg)
Varm sallad på sommarens primörer – sockerärter, lök, späda morötter, mangold och blomkål. Servera antingen som en grön rätt på buffébordet, eller tillsammans med grillad lax eller kyckling.
![Sommarprimörsallad i teriyaki](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_119924/cf_259/sommarprimorsallad_i_teriyaki.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 färska lökar
8 knippmorötter
1/2 litet blomkålshuvud
2 msk olja
salt och svartpeppar
150 g sockerärtor
1 1/2 dl teriyakisås
65 g röd mangold
3 msk sesamfrön
Till servering
lax eller kyckling
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri teriyakisås.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi953 KJ / 228 kCal
Fett10 g
Salt2.4 g
Kolhydrater24 g
Protein6 g
Kommentarer