Sommarprimörsallad i teriyaki

Betyg 3.2 av 5.
24 personer har röstat
0
Sommarprimörsallad i teriyaki

Varm sallad på sommarens primörer – sockerärter, lök, späda morötter, mangold och blomkål. Servera antingen som en grön rätt på buffébordet, eller tillsammans med grillad lax eller kyckling.

Sommarprimörsallad i teriyaki

Ingredienser

4 portioner
4   färska lökar
8   knippmorötter
1/2   litet blomkålshuvud
2 msk  olja
salt och svartpeppar
150 g  sockerärtor
1 1/2 dl  teriyakisås
65 g  röd mangold
3 msk  sesamfrön

Till servering

lax eller kyckling

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri teriyakisås.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi953 KJ / 228 kCal
Fett10 g
Salt2.4 g
Kolhydrater24 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Under 60 min att tillaga
Kokt blomkål med hackat ägg, saltrulle och persilja
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sallad med rostad blomkål, apelsin och pumpakärnor
Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad potatis och blomkål med salsa verde
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt falukorv med tryffel & blomkålsstuvade makaroner
Betyg 3.2 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sesammarinerade grönsaker
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga