Sommarprimörsallad i teriyaki

Betyg 3.2 av 5.
24 personer har röstat
0
Sommarprimörsallad i teriyaki

Varm sallad på sommarens primörer – sockerärter, lök, späda morötter, mangold och blomkål. Servera antingen som en grön rätt på buffébordet, eller tillsammans med grillad lax eller kyckling.

Sommarprimörsallad i teriyaki

Ingredienser

4 portioner
4   färska lökar
8   knippmorötter
1/2   litet blomkålshuvud
2 msk  olja
salt och svartpeppar
150 g  sockerärtor
1 1/2 dl  teriyakisås
65 g  röd mangold
3 msk  sesamfrön

Till servering

lax eller kyckling

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri teriyakisås.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi953 KJ / 228 kCal
Fett10 g
Salt2.4 g
Kolhydrater24 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Kokt blomkål med hackat ägg, saltrulle och persilja
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad potatis och blomkål med salsa verde
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt falukorv med tryffel & blomkålsstuvade makaroner
Betyg 3.2 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sesammarinerade grönsaker
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Spett med ljummen mangosallad
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga