Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sallad med rostad blomkål, apelsin och pumpakärnor

Sallad med rostad blomkål, apelsin och pumpakärnor är en annorlunda sallad med sting. Med en senapsdressing så blir salladen ett skönt grönt sällskap till julens skinkor och korvar. Den smakrika blomkålssalladen klarar sig även utmärkt som helt vegetarisk ensamrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en plåt i ugnen.
  2. Rosta pumpakärnorna i en torr och het stekpanna.
  3. Dela blomkålen i buketter, blanda dem med olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Fördela blomkålen på den förvärmda plåten. Sätt in plåten mitt i ugnen ca 5 minuter.
  5. Riv det yttersta skalet av apelsinen. Pressa ur saften.
  6. Blanda skal och saft med senap och olja. Vänd ner blomkålen i dressingen. Lägg i en skål och strö på pumpakärnorna.
  7. Servera blomkålssalladen med julskinka, prinskorv eller köttbullar (för en helt vegetarisk rätt välj vegetariska serveringsalternativ).

För alla

Kontrollera ingredienserna i senapen.
Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 medlestort blomkålshuvud
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 apelsin
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1125 kJ / 269 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept