Rostad blomkål garam masala
En hel blomkål blir smältande god efter en timme i ugnen. Den rostade blomkålen gyllene av gurkmeja får sällskap med en vegetarisk gryta laddad med mustiga indiska kryddor och krämig kokosmjölk. En vacker festrätt som serveras med naanbröd och basamatiris.
Ingredienser
Till servering
För alla
Kontrollera ingredienserna på kryddmixen och buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt smör.
Näringsberäkningen är inkl. ris, bröd och nötter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Sååå gott!!! 50g smör räckte dock inte för att ösa så jag hällde på 50g till. Jag tog hälften av kikärtorna och fyllde ut med röd paprika. Supersmarrigt!
Emma
2017-11-07Hej Marina! Ja, våra näringsberäkningar är per portion. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-11-291016 kcal per portion????
Marina
2016-11-28