Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rostad blomkål garam masala

En hel blomkål blir smältande god efter en timme i ugnen. Den rostade blomkålen gyllene av gurkmeja får sällskap med en vegetarisk gryta laddad med mustiga indiska kryddor och krämig kokosmjölk. En vacker festrätt som serveras med naanbröd och basamatiris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär bort blast och lite av rotstocken på blomkålen och lägg den i en ugnsfast form. Smält smöret och blanda i gurkmejan. Pensla på smöret på blomkålen, krydda med salt och peppar. Sätt in formen mitt i ugnen ca 1 timme. Ös med smöret då och då.
  3. Skala och skiva lök och vitlök. Dela kärna ur och strimla chilin. Stek lök och chili sakta i oljan tills löken får färg. Tillsätt curry och garam masala och rosta med kryddorna i någon minut.
  4. Tillsätt därefter ingefära, tomatpuré, kokosmjölk och grönsaksbuljong. Koka sakta ca 15 minuter.
  5. Häll av kikärterna i ett durkslag och skölj dem. Tillsätt kikärter och tomater i grytan. Koka sakta ca 5 minuter. Smaksätt med salt, peppar och limesaft.
  6. Till servering: Servera grytan med blomkål, basmatiris, naanbröd och gärna rostade cashewnötter.

För alla

Kontrollera ingredienserna på kryddmixen och buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt smör.

Näringsberäkningen är inkl. ris, bröd och nötter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stort blomkålshuvud
  • 50 g smör
  • 2 tsk gurkmeja
  • salt och svartpeppar
  • 3 lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 2 msk matolja
  • 2 tsk curry
  • 1 msk garam masala
  • 2 msk färsk riven ingefära
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 ml kokosmjölk
  • 3 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning och vatten)
  • ca 400 g kokta kikärter
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 lime
Till servering
  • basmatiris
  • naanbröd
  • rostade cashewnötter
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 3911 kJ / 935 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept