Rostad blomkål garam masala

117
8
Rostad blomkål garam masala

En hel blomkål blir smältande god efter en timme i ugnen. Den rostade blomkålen gyllene av gurkmeja får sällskap med en vegetarisk gryta laddad med mustiga indiska kryddor och krämig kokosmjölk. En vacker festrätt som serveras med naanbröd och basamatiris.

Rostad blomkål garam masala

Ingredienser

4 portioner
1 stort blomkålshuvud
50 g smör
2 tsk gurkmeja
salt och svartpeppar
3 lökar
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 msk matolja
2 tsk curry
1 msk garam masala
2 msk färsk riven ingefära
2 msk tomatpuré
400 ml kokosmjölk
3 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning och vatten)
ca 400 g kokta kikärtor
250 g körsbärstomater
1 lime

Till servering

basmatiris
naanbröd
rostade cashewnötter

För alla

Kontrollera ingredienserna på kryddmixen och buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt smör.

Näringsberäkningen är inkl. ris, bröd och nötter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

117

Kommentarer

Emma

2017-11-07

Sååå gott!!! 50g smör räckte dock inte för att ösa så jag hällde på 50g till. Jag tog hälften av kikärtorna och fyllde ut med röd paprika. Supersmarrigt!

Redaktionen

2016-11-29

Hej Marina! Ja, våra näringsberäkningar är per portion. Hälsningar Michelle

Marina

2016-11-28

1016 kcal per portion????

Näringsvärde per portion

Energi 3911 KJ / 935 kCal
Fett 53 g
Salt 4 g
Kolhydrater 89 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden