Rostad blomkål garam masala
En hel blomkål blir smältande god efter en timme i ugnen. Den rostade blomkålen gyllene av gurkmeja får sällskap med en vegetarisk gryta laddad med mustiga indiska kryddor och krämig kokosmjölk. En vacker festrätt som serveras med naanbröd och basamatiris.
Ingredienser
4 portioner
1 stort blomkålshuvud
50 g smör
2 tsk gurkmeja
salt
svartpeppar
3 lökar
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 msk matolja
2 tsk curry
1 msk garam masala
2 msk färsk riven ingefära
2 msk tomatpuré
400 ml kokosmjölk
3 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning och vatten)
ca 400 g kokta kikärtor
250 g körsbärstomater
1 lime
Till servering
basmatiris
naanbröd
rostade cashewnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3911 KJ / 935 kCal
Fett53 g
Salt4 g
Kolhydrater89 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Sååå gott!!! 50g smör räckte dock inte för att ösa så jag hällde på 50g till. Jag tog hälften av kikärtorna och fyllde ut med röd paprika. Supersmarrigt!
Emma
2017-11-07Hej Marina! Ja, våra näringsberäkningar är per portion. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-11-291016 kcal per portion????
Marina
2016-11-28