Hetta, syra, sötma och sälta – den här spännande currygrytan med aubergine, svarta bönor och har allt! Servera med färsk mynta för örtig finish, rostad sötmandel för crunch, sötsyrlig mango chutney och så en klick sval yoghurt som mildrar hettan.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: servera med laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Fri från ägg.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fantastiskt gott!
Eleonore
2023-03-21En av favoriterna, alla frågar efter receptet!
Susanne
2021-04-22Hamnar högt i rankning i mitt register över goda vegetsriska rätter.
Katharina
2016-11-15