Aubergine- och böncurry

203
5 Klimatsmart
Aubergine- och böncurry

Hetta, syra, sötma och sälta – den här spännande currygrytan med aubergine, svarta bönor och har allt! Servera med färsk mynta för örtig finish, rostad sötmandel för crunch, sötsyrlig mango chutney och så en klick sval yoghurt som mildrar hettan.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Aubergine- och böncurry

Ingredienser

4 portioner
600 g
aubergine
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
1
burk kokta svarta bönor (à 400 g)
1 msk
curry
1 msk
garam masala
2 krm
kajennpeppar
2
burkar hela tomater (à 400 g)
2 dl
vatten
1/2 dl
hackad rostad sötmandel
2 msk
rapsolja
1 1/2 tsk
salt
1 krm
nymalen svartpeppar

Till servering

matyoghurt
mango chutney
färsk mynta
naanbröd

För alla

Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: servera med laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Fri från ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

203

Kommentarer

Susanne

2021-04-22

En av favoriterna, alla frågar efter receptet!

Katharina

2016-11-15

Hamnar högt i rankning i mitt register över goda vegetsriska rätter.

Bo

2016-10-28

Fantastiskt gott med en varm härlig kryddning och så billigt! Tycker inte alls att den är för kryddig.

Näringsvärde per portion

Energi 1700 KJ / 405 kCal
Fett 15 g
Salt 4.3 g
Kolhydrater 43 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept