Aubergine- och böncurry
Hetta, syra, sötma och sälta – den här spännande currygrytan med aubergine, svarta bönor och har allt! Servera med färsk mynta för örtig finish, rostad sötmandel för crunch, sötsyrlig mango chutney och så en klick sval yoghurt som mildrar hettan.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016
Ingredienser
4 portioner
600 g aubergine
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk kokta svarta bönor (à 400 g)
1 msk curry
1 msk garam masala
2 krm kajennpeppar
2 burkar hela tomater (à 400 g)
2 dl vatten
1/2 dl hackad rostad sötmandel
2 msk rapsolja
1 1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Till servering
matyoghurt
mango chutney
färsk mynta
naanbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1700 KJ / 405 kCal
Fett15 g
Salt4.3 g
Kolhydrater43 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Hade bara 1 auburgine hemma så jag tog hälften av kryddorna, 1 lök, 1 liten vitlök, 1 krossade tomater, 1 svarta bönor. Gott och blev inte för starkt :)
Magdalena
2024-01-29Fantastiskt gott!
Eleonore
2023-03-21En av favoriterna, alla frågar efter receptet!
Susanne
2021-04-22