Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Aubergine- och böncurry

Hetta, syra, sötma och sälta – den här spännande currygrytan med aubergine, svarta bönor och har allt! Servera med färsk mynta för örtig finish, rostad sötmandel för crunch, sötsyrlig mango chutney och så en klick sval yoghurt som mildrar hettan.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och hacka lök och vitlök. Skär auberginen i cm stora tärningar. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av.
  2. Fräs lök och vitlök tillsammans med kryddorna i olja i en stor stekpanna ett par minuter.
  3. Tillsätt auberginen och stek tills den har fått lite färg. Rör ner tomaterna och vattnet. Koka upp och låt sjuda ca 15 minuter under lock.
  4. Tillsätt bönorna. Sjud ytterligare 5 minuter. Krydda med salt och peppar. Toppa curryn med mandel.
  5. Till servering: Servera med matyoghurt, mango chutney, mynta och naanbröd.

För alla

Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: servera med laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Fri från ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g aubergine
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk kokta svarta bönor (à 400 g)
  • 1 msk curry
  • 1 msk garam masala
  • 2 krm kajennpeppar
  • 2 burkar hela tomater (à 400 g)
  • 2 dl vatten
  • 1/2 dl hackad rostad sötmandel
  • 2 msk rapsolja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
Till servering
  • matyoghurt
  • mango chutney
  • färsk mynta
  • naanbröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1700 kJ / 405 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB