Saftig kyckling på indiskt vis

Saftig kyckling på indiskt vis är en god huvudrätt med både kålrot, ingefära, kardemumma och garam masala i en spännande blandning. Garnera med mandel och koriander innan du serverar med exempelvis naanbröd samt saffran- och russinris.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008

Ingredienser
4 portioner
900 g kycklinglår /-klubbor
2 msk olja
1 liten kålrot
1 rödlök
1 msk riven ingefära
1 tsk malen kardemumma (eller mortlad)
2 msk garam masala eller garam masala spice mix (2 msk garam masala motsvarar 1 påse spice mix)
1 burk tomatsås (à 500 g) + lika mängd vatten
1 kycklingbuljongtärning
2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
Till servering
1 påse flagad mandel (à 50 g) till garnering
1 kruka koriander till garnering
basmatiris
1 paket saffran
russin
varma naanbröd (finns i välsorterade butiker)
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Trodde faktiskt inte det kunde bli så bra med färdig pastasås och kålrot, men det fungerar faktiskt och är riktigt gott. Inte förtjust i kycklinglår så de byter jag alltid ut mot filéer och det går lika bra.
Anna-lena
2009-12-14Jätte gott! Även barnen gillade det! Jätte enkelt att göra.
Marie
2008-04-06Detta är så himla gott!!!! och bus enkelt att göra......
Josefin
2008-03-20