Saftig kyckling på indiskt vis
Saftig kyckling på indiskt vis är en god huvudrätt med både kålrot, ingefära, kardemumma och garam masala i en spännande blandning. Garnera med mandel och koriander innan du serverar med exempelvis naanbröd samt saffran- och russinris.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008
Ingredienser
4 portioner
900 g kycklinglår /-klubbor
2 msk olja
1 liten kålrot
1 rödlök
1 msk riven ingefära
1 tsk malen kardemumma (eller mortlad)
2 msk garam masala eller garam masala spice mix (2 msk garam masala motsvarar 1 påse spice mix)
1 burk tomatsås (à 500 g) + lika mängd vatten
1 kycklingbuljongtärning
2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
Till servering
1 påse flagad mandel (à 50 g) till garnering
1 kruka koriander till garnering
basmatiris
1 paket saffran
russin
varma naanbröd (finns i välsorterade butiker)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och brödet.
Fri från gluten under förutsättning att man väljer bröd som passar.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i kryddmix och pastasås.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Trodde faktiskt inte det kunde bli så bra med färdig pastasås och kålrot, men det fungerar faktiskt och är riktigt gott. Inte förtjust i kycklinglår så de byter jag alltid ut mot filéer och det går lika bra.
Anna-lena
2009-12-14Jätte gott! Även barnen gillade det! Jätte enkelt att göra.
Marie
2008-04-06Detta är så himla gott!!!! och bus enkelt att göra......
Josefin
2008-03-20