Saftig kyckling på indiskt vis

6
3
Saftig kyckling på indiskt vis

Saftig kyckling på indiskt vis är en god huvudrätt med både kålrot, ingefära, kardemumma och garam masala i en spännande blandning. Garnera med mandel och koriander innan du serverar med exempelvis naanbröd samt saffran- och russinris.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008

Saftig kyckling på indiskt vis

Ingredienser

4 portioner
900 g kycklinglår /-klubbor
2 msk olja
1 liten kålrot
1 rödlök
1 msk riven ingefära
1 tsk malen kardemumma (eller mortlad)
2 msk garam masala eller garam masala spice mix (2 msk garam masala motsvarar 1 påse spice mix)
1 burk tomatsås (à 500 g) + lika mängd vatten
1 kycklingbuljongtärning
2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar

Till servering

1 påse flagad mandel (à 50 g) till garnering
1 kruka koriander till garnering
basmatiris
1 paket saffran
russin
varma naanbröd (finns i välsorterade butiker)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och brödet.
Fri från gluten under förutsättning att man väljer bröd som passar.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i kryddmix och pastasås.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Anna-lena

2009-12-14

Trodde faktiskt inte det kunde bli så bra med färdig pastasås och kålrot, men det fungerar faktiskt och är riktigt gott. Inte förtjust i kycklinglår så de byter jag alltid ut mot filéer och det går lika bra.

Marie

2008-04-06

Jätte gott! Även barnen gillade det! Jätte enkelt att göra.

Josefin

2008-03-20

Detta är så himla gott!!!! och bus enkelt att göra......