Rostad aubergine och lök med bönor och tomatsås

10
3
Rostad aubergine och lök med bönor och tomatsås

Servera ugnsrostad aubergine och lök med marinerade bönor och smakrik tomatsås till middag! Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Rostad aubergine och lök med bönor och tomatsås

Ingredienser

4 portioner

Rostad aubergine och lök

500 g aubergine
200 g blandad lök
1/2 dl olivolja
1 tsk flingsalt

Marinerade bönor

1 förp kokta små vita bönor (à 380 g)
1/2 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 tsk torkad oregano
1 tsk finrivet citronskal
3/4 msk färskpressad citronjuice
1 krm svartpeppar
2 krm salt

Tomatsås

1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 förp krossade tomater (à 500 g)
1 tsk torkad basilika
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk strösocker

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Deborah

2021-03-11

Toppengott! Behövs nog dubbel sats av bönröran till 4 personer. Ska göra det igen! Deborah

Katarina

2021-01-18

Håller med om att det inte är 4 portioner i grundreceptet. Men gott och enkelt recept!

Mats

2020-11-21

Enkelt, gott och snabbt! Tycker nog inte att receptet räckte till 4 portioner, snarare 3! Efter jag fått in sakerna i ugnen hann jag lätt göra klart allt annat under tiden.

Näringsvärde per portion

Energi 1401 KJ / 334 kCal
Fett 22 g
Salt 3 g
Kolhydrater 22 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden