Rostad aubergine och lök med bönor och tomatsås

6
2 Klimatsmart
Rostad aubergine och lök med bönor och tomatsås

Servera ugnsrostad aubergine och lök med marinerade bönor och smakrik tomatsås till middag! Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Rostad aubergine och lök med bönor och tomatsås

Ingredienser

4 portioner

Rostad aubergine och lök

500 g
aubergine
200 g
blandad lök
1/2 dl
olivolja
1 tsk
flingsalt

Marinerade bönor

1
förp kokta små vita bönor (à 380 g)
1/2
vitlöksklyfta
2 msk
olivolja
1 tsk
torkad oregano
1 tsk
finrivet citronskal
3/4 msk
färskpressad citronjuice
1 krm
svartpeppar
2 krm
salt

Tomatsås

1/2
gul lök
1
vitlöksklyfta
1 msk
olivolja
1 msk
tomatpuré
1
förp krossade tomater (à 500 g)
1 tsk
torkad basilika
1/2 tsk
chilipulver
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
strösocker

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Katarina

1/18/2021

Håller med om att det inte är 4 portioner i grundreceptet. Men gott och enkelt recept!

Mats

11/21/2020

Enkelt, gott och snabbt! Tycker nog inte att receptet räckte till 4 portioner, snarare 3! Efter jag fått in sakerna i ugnen hann jag lätt göra klart allt annat under tiden.

Näringsvärde per portion

Energi 1401 KJ / 334 kCal
Fett 22 g
Salt 3 g
Kolhydrater 22 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept