Rostad aubergine och lök med bönor och tomatsås

Servera ugnsrostad aubergine och lök med marinerade bönor och smakrik tomatsås till middag! Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Ingredienser
4 portioner
Rostad aubergine och lök
500 g aubergine
200 g blandad lök
1/2 dl olivolja
1 tsk flingsalt
Marinerade bönor
1 förp kokta små vita bönor (à 380 g)
1/2 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 tsk torkad oregano
1 tsk finrivet citronskal
3/4 msk färskpressad citronjuice
1 krm svartpeppar
2 krm salt
Tomatsås
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 förp krossade tomater (à 500 g)
1 tsk torkad basilika
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk strösocker
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
00:40:00
00:03:00
00:01:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1401 KJ / 334 kCal
Fett22 g
Salt3 g
Kolhydrater22 g
Protein8 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Toppengott! Behövs nog dubbel sats av bönröran till 4 personer. Ska göra det igen! Deborah
Deborah
2021-03-11Håller med om att det inte är 4 portioner i grundreceptet. Men gott och enkelt recept!
Katarina
2021-01-18Enkelt, gott och snabbt! Tycker nog inte att receptet räckte till 4 portioner, snarare 3! Efter jag fått in sakerna i ugnen hann jag lätt göra klart allt annat under tiden.
Mats
2020-11-21