Aubergine med kapris | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Aubergine med kapris

Ett underbart gott tillbehör som smälter i munnen. Du skivar auberginen och ger dem lång tid i ugnen för att suga åt sig de ljuvliga smakerna från kapris, örtsalt och olivolja.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Skär auberginen i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg ut dem lite omlott på en bakpappersklädd långpanna. Pensla dem på båda sidor med olivolja och strö på örtsalt.
  3. Tillaga i ca 1 1/2 timme i ugnen. Vänd 2-3 gånger under tillagning. Lägg auberginen i en skål och strö på kapris och ev lite örtsalt. Servera varm eller rumstempererad.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 stora auberginer (à ca 250 g)
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 dl kapris
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 470 kJ / 112 kCal