Krämig baba ganouj- grillad aubergineröra

10
2
Krämig baba ganouj- grillad aubergineröra

Himmelskt god aubergineröra, som kan göras på både majonnäs och tahini. Med en fräsch smak av både vitlök och citron passar den perfekt som tillbehör, dippsås eller som del av en buffé.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Krämig baba ganouj- grillad aubergineröra

Ingredienser

Ca 3 dl
2
auberginer (2 auberginer motsvarar ca 300 g)
3
vitlöksklyftor
2 msk
färskpressad citronjuice
1 msk
tahini eller majonnäs
1 tsk
salt

Till garnering

granatäppelkärnor
persilja till garnering

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Fri från ägg, förutsatt att tahini används ist för majonnäs.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Mandy

2019-10-03

Jag delar på hälften med skärsidan ner (utan aluminium) i 30 min. En timme låter alldeles för länge.

Hanna

2019-09-17

Tyvärr blev det inte som förväntat. Kanske var 1h för länge i ugn?

Näringsvärde per portion

Energi 332 KJ / 80 kCal
Fett 3 g
Salt 2.34 g
Kolhydrater 7 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept