Krämig baba ganouj- grillad aubergineröra

Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
2
Krämig baba ganouj- grillad aubergineröra

Himmelskt god aubergineröra, som kan göras på både majonnäs och tahini. Med en fräsch smak av både vitlök och citron passar den perfekt som tillbehör, dippsås eller som del av en buffé.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Krämig baba ganouj- grillad aubergineröra

Ingredienser

Ca 3 dl
2   auberginer (2 auberginer motsvarar ca 300 g)
3   vitlöksklyftor
2 msk  färskpressad citronjuice
1 msk  tahini eller majonnäs
1 tsk  salt

Till garnering

granatäppelkärnor
persilja till garnering

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Fri från ägg, förutsatt att tahini används ist för majonnäs.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Jag delar på hälften med skärsidan ner (utan aluminium) i 30 min. En timme låter alldeles för länge.

Mandy

2019-10-03

Tyvärr blev det inte som förväntat. Kanske var 1h för länge i ugn?

Hanna

2019-09-17

Näringsvärde per portion

Energi332 KJ / 80 kCal
Fett3 g
Salt2.34 g
Kolhydrater7 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Baba ganoush – Aubergineröra
Betyg 3.5 av 5.
147 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Baba ganouch- aubergindipp
Betyg 3.3 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Aubergineröra 
Betyg 3.5 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Klassisk baba ganoush
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baba ganoush med mynta och chili
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Baba ganoush med pumpakärnor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga