Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Krämig baba ganouj- grillad aubergineröra

Himmelskt god aubergineröra, som kan göras på både majonnäs och tahini. Med en fräsch smak av både vitlök och citron passar den perfekt som tillbehör, dippsås eller som del av en buffé.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ca 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Linda in auberginerna i aluminiumfolie. Lägg i en ugnsform och rosta ca 1 timme i mitten av ugnen tills de är mjuka. Låt svalna.
  3. Skala bort skinnet från auberginerna och släng.
  4. Mixa aubergine, vitlök, citron, tahini och salt slätt.
  5. Till garnering: Toppa med granatäppelkärnor och persilja.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Fri från ägg, förutsatt att tahini används ist för majonnäs.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Ingredienser

Portioner: Ca 3 dl
  • 2 auberginer (2 auberginer motsvarar ca 300 g)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk tahini eller majonnäs
  • 1 tsk salt
Till garnering
  • granatäppelkärnor
  • persilja till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 332 kJ / 80 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer