Aubergine- och olivdipp med mandel

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Aubergine- och olivdipp med mandel

Ett bra knep för att aubergine inte ska suga åt sig mycket olja vid stekning är att först koka auberginerna i några minuter. Den mjukstekta auberginen blir sedan stommen i en krämig dipp smaksatt med tapenade och rostad mandel. En enkel variant av aubergineröra med medelhavssmak att servera till kallskuret eller helt enkelt med vitt bröd.

Aubergine- och olivdipp med mandel

Ingredienser

8 bufféportioner
1 aubergine
2 msk olivolja
2 msk tapenade
2 msk flagad rostad mandel
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi250 KJ / 60 kCal
Fett6 g
Salt0.5 g
Kolhydrater1 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Chark med auberginepasta
Betyg 2.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomat- och pancettapasta
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomat- och bresaolapasta med mandel
Betyg 2.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bönpasta med tapenade och ärter
Betyg 3.6 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Currygryta med spetskål och aubergine
Betyg 2.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Siciliansk auberginegryta med torsk
Betyg 3.3 av 5.
165 personer har röstat
Under 60 min att tillaga