Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Aubergine- och olivdipp med mandel

Ett bra knep för att aubergine inte ska suga åt sig mycket olja vid stekning är att först koka auberginerna i några minuter. Den mjukstekta auberginen blir sedan stommen i en krämig dipp smaksatt med tapenade och rostad mandel. En enkel variant av aubergineröra med medelhavssmak att servera till kallskuret eller helt enkelt med vitt bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär auberginen i centimeterstora bitar. Koka auberginen i saltat vatten i 5 minuter, och häll av vattnet.
  2. Fräs auberginen riktigt mjuk i olivoljan i en gryta.  
  3. Mosa auberginen med en gaffel och rör i tapenade och mandeln. 
  4. Smaka av med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 1 aubergine
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tapenade
  • 2 msk flagad rostad mandel
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 250 kJ / 60 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer