Aubergine- och olivdipp med mandel

1
0
Aubergine- och olivdipp med mandel

Ett bra knep för att aubergine inte ska suga åt sig mycket olja vid stekning är att först koka auberginerna i några minuter. Den mjukstekta auberginen blir sedan stommen i en krämig dipp smaksatt med tapenade och rostad mandel. En enkel variant av aubergineröra med medelhavssmak att servera till kallskuret eller helt enkelt med vitt bröd.

Skriv ut
Aubergine- och olivdipp med mandel

Ingredienser

8 bufféportioner
1
aubergine
2 msk
olivolja
2 msk
tapenade
2 msk
flagad rostad mandel
-
salt
-
peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 250 KJ / 60 kCal
Fett 6 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 1 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept