Söndagspreppen:

Ca 25 kr per portion

Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda, allt för under 25 kr per portion*! Denna vecka står bland annat böngryta, pasta och galette på menyn som är lakto-ovo-vegetarisk.
Till fler söndagspreppar!

*Priset kan variera och är beräknat utifrån ett snitt av flera ICA-butikers onlinepris. Summan är exklusive skafferivaror och beräknat utifrån den mängd som används i recepten.

Preppa veckan med oss!

Konceptet söndagspreppen är enkelt – på söndagen lagar du en större sats av en handfull recept som blir grunden till fyra måltider. Innan du ska äta svänger du sedan snabbt ihop den färdiga grunden med ytterligare några ingredienser och har lunchen eller middagen klar på ett kick.

  • Veckans meny

    Söndag
    Rostad aubergine och lök med bönor och tomatsås

    Måndag
    Galette med lök och grönkål

    Tisdag
    Pasta med tomatsås och rostad aubergine

    Onsdag
    Böngryta med timjan

Förbered det här

  • Rostad aubergine

    Rostad aubergine till 2 måltider för 4 personer

    Ingredienser
    800 g aubergine
    1 dl olivolja
    1 tsk flingsalt

    Gör så här
    1. Sätt ugnen på 200°C. Skär auberginen i ca 3 cm stora bitar. Blanda med olja och salt på en plåt.
    2. Ställ in i mitten av ugnen ca 40 minuter eller tills auberginen är mjuk och fått fin färg.

  • Tomatsås på krossade tomater

    Tomatsås på krossade tomater till 2 måltider för 4 personer

    Ingredienser
    1 gul lök
    2 vitlöksklyftor
    2 msk olivolja
    2 msk tomatpuré
    3 förp krossade tomater à 390 g
    2 tsk torkad basilika
    1 tsk chilipulver
    1 tsk salt
    1 tsk strösocker

    Gör så här
    1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i oljan i en kastrull ca 3 minuter tills löken mjuknar. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare 1 minut.
    2. Rör ner krossade tomater och kryddor. Låt koka på svag värme under lock ca 15 minuter.

  • Ugnsbakad lök

    Ugnsbakad lök till 3 måltider för 4 personer

    Ingredienser
    800 g blandade lökar
    3 msk olivolja
    1 tsk salt

    Gör så här
    1. Sätt ugnen på 225°C. Skala och halvera eller klyfta löken beroende på storlek. Lägg på en bakpappersklädd plåt och blanda med olja och salt.
    2. Baka i mitten av ugnen ca 30 minuter.

  • Marinerade vita bönor

    Marinerade vita bönor till 2 måltider för 4 personer

    Ingredienser
    4 förp kokta små vita bönor à 380 g
    1 dl olivolja
    1 finhackad vitlöksklyfta
    1 tsk chiliflakes
    3 tsk torkad oregano
    1 msk finrivet citronskal
    2 msk färskpressad citronjuice
    2 krm svartpeppar
    1 tsk salt

    Gör så här
    1. Häll av och skölj bönorna. Låt rinna av.
    2. Blanda bönorna med resten av ingredienserna.

Laga det här

  • Rostad aubergine och lök med bönor och tomatsås

    Rostad aubergine och lök med bönor och tomatsås

    Redan färdigt
    ⅔ sats rostad aubergine
    ¼ sats bakad lök
    ⅓ sats marinerade vita bönor
    ½ sats tomatsås

    Gör så här
    1. Servera den rostade auberginen och den bakade löken med de marinerade bönorna och tomatsåsen.

  • Galette med lök och grönkål

    Galette med lök och grönkål

    Redan färdigt
    ½ sats bakad lök

    Tillsätt
    4 dl vetemjöl
    1 tsk 1 krm salt
    150 g tärnat kallt smör
    1 litet ägg
    100 g grönkål
    1 msk olivolja
    1 dl riven ost

    Gör så här
    1. Blanda mjöl med 1 tsk salt. Tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig massa. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylen 15 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200°C. Riv grönkålen i bitar och ta bort de grova stjälkarna. Massera med olivolja och 1 krm salt.
    3. Kavla ut degen till en rund platta 35–40 cm i diameter. Dra försiktigt över den på en bakpappersklädd plåt. Lägg på grönkål och bakad lök men spara en kant, ca 3 cm, runtom. Strö på osten och vik upp kanten över fyllningen.
    4. Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter tills den får lite färg.

  • Pasta med tomatsås och rostad aubergine

    Pasta med tomatsås och rostad aubergine

    Redan färdigt
    ½ sats tomatsås
    ⅓ sats rostad aubergine

    Tillsätt
    300 g pasta
    1 dl hackad färsk eller fryst persilja

    Gör så här
    1. Sätt ugnen på 200°C. Lägg auberginen i en ugnsform och värm i ugnen ca 10 minuter. Värm såsen i en kastrull.
    2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    3. Servera pastan med tomatsåsen och den rostade auberginen. Toppa med persilja.

  • Böngryta med timjan

    Böngryta med timjan

    Redan färdigt
    ¼ sats bakad lök
    ⅔ sats marinerade bönor

    Tillsätt
    1 msk olivolja
    1 grönsaksbuljongtärning
    ½ kruka hackad timjan
    flingsalt, svartpeppar
    bröd till servering

    Gör så här
    1. Strimla de bakade lökarna och stek i olivoljan någon minut.
    2. Tillsätt de marinerade bönorna, buljongtärningen, 3 dl vatten och timjan. Låt koka ihop ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar. Toppa gärna med extra timjan. Servera med bröd.

FAQ

Söndagspreppen är en återkommande artikelserie i Buffé och på ica.se där vi visar hur du med några enkla steg får både en härlig söndagsmiddag och grunden till tre måltider för veckan som kommer  – vare sig det är till middag eller matlåda. 

Artiklar (1556)

Söndagspreppen:

Lax på olika sätt

Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna vecka står bland annat glasnudelsallad, fiskgryta och kikärtsbiffar på menyn.

Söndagspreppen

Veganska recept

En helvegetarisk meny med bland anat pumpacurry, vegetarisk bourguignon och svamptacos.

Söndagspreppen:

Färgstark budgetmat

Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna gång står bland annat pasta e fagioli, spenatsoppa och morotsbiffar på menyn!

Söndagspreppen:

Vardagshjältar med kyckling och potatis

Genom Söndagspreppen får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna gång bjuder vi på en vardagsvänlig meny med kyckling, pasta och potatis.

Söndagspreppen:

Vårig prepp med kyckling

Preppa för veckans måltider! Månadens meny andas vår och bjuder på örtbakad kyckling, rostad broccoli och chilidoftande sötpotatis som blir till fyra goda rätter för veckan.

Söndagspreppen:

Smakrik vego

Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda