Lax på olika sätt
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna vecka står bland annat glasnudelsallad, fiskgryta och kikärtsbiffar på menyn.
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda, allt för under 25 kr per portion*! Denna vecka står bland annat böngryta, pasta och galette på menyn som är lakto-ovo-vegetarisk.
Till fler söndagspreppar!
*Priset kan variera och är beräknat utifrån ett snitt av flera ICA-butikers onlinepris. Summan är exklusive skafferivaror och beräknat utifrån den mängd som används i recepten.
Konceptet söndagspreppen är enkelt – på söndagen lagar du en större sats av en handfull recept som blir grunden till fyra måltider. Innan du ska äta svänger du sedan snabbt ihop den färdiga grunden med ytterligare några ingredienser och har lunchen eller middagen klar på ett kick.
Söndag
Rostad aubergine och lök med bönor och tomatsås
Måndag
Galette med lök och grönkål
Tisdag
Pasta med tomatsås och rostad aubergine
Onsdag
Böngryta med timjan
Ingredienser
800 g aubergine
1 dl olivolja
1 tsk flingsalt
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C. Skär auberginen i ca 3 cm stora bitar. Blanda med olja och salt på en plåt.
2. Ställ in i mitten av ugnen ca 40 minuter eller tills auberginen är mjuk och fått fin färg.
Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
3 förp krossade tomater à 390 g
2 tsk torkad basilika
1 tsk chilipulver
1 tsk salt
1 tsk strösocker
Gör så här
1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i oljan i en kastrull ca 3 minuter tills löken mjuknar. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare 1 minut.
2. Rör ner krossade tomater och kryddor. Låt koka på svag värme under lock ca 15 minuter.
Ingredienser
800 g blandade lökar
3 msk olivolja
1 tsk salt
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C. Skala och halvera eller klyfta löken beroende på storlek. Lägg på en bakpappersklädd plåt och blanda med olja och salt.
2. Baka i mitten av ugnen ca 30 minuter.
Ingredienser
4 förp kokta små vita bönor à 380 g
1 dl olivolja
1 finhackad vitlöksklyfta
1 tsk chiliflakes
3 tsk torkad oregano
1 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
2 krm svartpeppar
1 tsk salt
Gör så här
1. Häll av och skölj bönorna. Låt rinna av.
2. Blanda bönorna med resten av ingredienserna.
Redan färdigt
⅔ sats rostad aubergine
¼ sats bakad lök
⅓ sats marinerade vita bönor
½ sats tomatsås
Gör så här
1. Servera den rostade auberginen och den bakade löken med de marinerade bönorna och tomatsåsen.
Redan färdigt
½ sats bakad lök
Tillsätt
4 dl vetemjöl
1 tsk 1 krm salt
150 g tärnat kallt smör
1 litet ägg
100 g grönkål
1 msk olivolja
1 dl riven ost
Gör så här
1. Blanda mjöl med 1 tsk salt. Tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig massa. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylen 15 minuter.
2. Sätt ugnen på 200°C. Riv grönkålen i bitar och ta bort de grova stjälkarna. Massera med olivolja och 1 krm salt.
3. Kavla ut degen till en rund platta 35–40 cm i diameter. Dra försiktigt över den på en bakpappersklädd plåt. Lägg på grönkål och bakad lök men spara en kant, ca 3 cm, runtom. Strö på osten och vik upp kanten över fyllningen.
4. Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter tills den får lite färg.
Redan färdigt
½ sats tomatsås
⅓ sats rostad aubergine
Tillsätt
300 g pasta
1 dl hackad färsk eller fryst persilja
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C. Lägg auberginen i en ugnsform och värm i ugnen ca 10 minuter. Värm såsen i en kastrull.
2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
3. Servera pastan med tomatsåsen och den rostade auberginen. Toppa med persilja.
Redan färdigt
¼ sats bakad lök
⅔ sats marinerade bönor
Tillsätt
1 msk olivolja
1 grönsaksbuljongtärning
½ kruka hackad timjan
flingsalt, svartpeppar
bröd till servering
Gör så här
1. Strimla de bakade lökarna och stek i olivoljan någon minut.
2. Tillsätt de marinerade bönorna, buljongtärningen, 3 dl vatten och timjan. Låt koka ihop ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar. Toppa gärna med extra timjan. Servera med bröd.
Söndagspreppen är en återkommande artikelserie i Buffé och på ica.se där vi visar hur du med några enkla steg får både en härlig söndagsmiddag och grunden till tre måltider för veckan som kommer – vare sig det är till middag eller matlåda.
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna vecka står bland annat glasnudelsallad, fiskgryta och kikärtsbiffar på menyn.
En helvegetarisk meny med bland anat pumpacurry, vegetarisk bourguignon och svamptacos.
Den här söndagspreppen är glutenfri och bjuder bl.a på ugnsbakad lax och potatispizza.
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna gång står bland annat pasta e fagioli, spenatsoppa och morotsbiffar på menyn!
Genom Söndagspreppen får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna gång bjuder vi på en vardagsvänlig meny med kyckling, pasta och potatis.
Vad sägs om vitlöksstekt kyckling, pyttipanna och pastasallad med fetaost?
Preppa för veckans måltider! Månadens meny andas vår och bjuder på örtbakad kyckling, rostad broccoli och chilidoftande sötpotatis som blir till fyra goda rätter för veckan.
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda
Denna vecka står bland annat rostbiff, blomkålsplättar och bibimbap på menyn!