Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad aubergine med vitlökssmak

Här följer ett recept på grillad aubergine och ihop med en smakrik dressing bestående av vitlök, citron och körvel blir denna rätt en dans för smaklökarna. Servera direkt efter grillning tillsammans med en saftig köttbit eller ställ fram i en stor skål till grillbuffén.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dressing: Skala och riv vitlöken. Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften. Blanda vitlök, citronskal, citronsaft och olja i en bunke. Krydda med salt och peppar. Hacka körveln.
  2. Aubergine: Skär auberginen i centimetertjocka skivor och vänd runt i olivoljan. Grilla på direkt värme till fin grillyta på båda sidor. Krydda med salt under grillningen.
  3. Lägg aubergineskivorna direkt från grillen i bunken med dressingen. Strö över körveln, vänd runt och servera.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Dressing
  • 1 vitlöksklyfta
  • skal och saft av 1/2 citron (1/2 citron motsvarar 2 msk saft)
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 kruka körvel
Aubergine
  • 1 aubergine
  • 1/2 dl olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 513 kJ / 123 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept