Rostad aubergine

Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
0
Rostad aubergine

Laga detta grundrecept på rostad aubergine och servera som tillbehör eller använd som bas i en rätt, till exempel gryta, soppa eller pastasås. Allt du behöver är aubergine, olivolja och flingsalt. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Rostad aubergine

Ingredienser

8 portioner
800 g  aubergine
1 dl  olivolja
1 tsk  flingsalt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi495 KJ / 119 kCal
Fett11 g
Salt1 g
Kolhydrater2 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Rostad auberginesallad med getost och kikärtor
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostade grönsaker
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Melitzanosalata – auberginesallad
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammkotletter med grillade grönsaker
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chark med auberginepasta
Betyg 2.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad aubergine med pestosallad
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga