UNDER 45 MIN | Enkel

Rostad aubergine

Laga detta grundrecept på rostad aubergine och servera som tillbehör eller använd som bas i en rätt, till exempel gryta, soppa eller pastasås. Allt du behöver är aubergine, olivolja och flingsalt. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär auberginen ca 3 cm stora bitar. Blanda med olja och salt på en plåt.
  3. Ställ in i mitten av ugnen ca 40 minuter eller tills auberginen är mjuk och fått fin färg.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 800 g aubergine
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Näringsvärde
Per portion

Energi 495 kJ / 119 kCal