Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chark med auberginepasta

Här svänger du ihop en snabb pasta med stekt aubergine, vitlök och körsbärstomater. Pastan blandas ihop med tomatröran, rostade mandlar och färsk basilika. Serveras tillsammans med ett urval av härliga charkuterier. Snabbmat på italienska, fullt av ljuvliga smaker!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär auberginen i tärningar, ca 2x2 cm. Skala och skär löken i klyftor.
  2. Stek aubergine och lök i olivoljan i en stekpanna, gärna teflon. Krydda med pressad vitlök, socker, salt och peppar. Tillsätt tomaterna och låt puttra ca 3 minuter.
  3. Rosta mandlarna i en het stekpanna tillsammans med lite salt. Grovhacka mandeln och basilikan.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Blanda pastan med auberginefräset, basilika och mandel och servera till charken.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på antipaston. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 aubergine
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk strösocker
  • salt och peppar
  • 400 g konserverade körsbärstomater
  • 50 g hel skållad mandel
  • 1/2 kruka basilika
  • 2 förp färsk pasta, gärna tagliolini (à 250 g)
  • antipasto tex. skinka salami (à 120 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2182 kJ / 522 kCal