Chark med auberginepasta
Här svänger du ihop en snabb pasta med stekt aubergine, vitlök och körsbärstomater. Pastan blandas ihop med tomatröran, rostade mandlar och färsk basilika. Serveras tillsammans med ett urval av härliga charkuterier. Snabbmat på italienska, fullt av ljuvliga smaker!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2013
Ingredienser
4 portioner
1 aubergine
1 rödlök
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 tsk strösocker
salt och peppar
400 g konserverade körsbärstomater
50 g hel skållad mandel
1/2 kruka basilika
2 förp färsk pasta, gärna tagliolini (à 250 g)
skinka salami (à 120 g)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på antipaston. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2182 KJ / 522 kCal
Fett28.8 g
Kolhydrater36.9 g
Protein25.4 g
Kommentarer