Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lammkotletter med grillade grönsaker

Lammkotletter med grillade grönsaker bjuder på en riktig smaksensation! Sagolikt lammkött och smakfulla grönsaker serveras tillsammans med en suverän crème fraiche-sås.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grillade grönsaker: Skär aubergine och zucchini i knappt cm-tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär paprikorna i klyftor. Skala och skär löken i klyftor.
  2. Pensla grönsakerna lätt med olja och grilla dem 3–4 minuter på varje sida. Lägg i en skål.
  3. Vispa ihop olja, citronskal och juice med timjan. Häll det över de ännu varma grönsakerna. Vänd runt och krydda med salt och peppar.
  4. Lammkotletter: Skala och riv vitlöken. Grilla kotletterna ca 3 minuter på varje sida.
  5. Blanda riven vitlök med oljan. Pensla kotletterna med oljan mot slutet. Krydda med salt och peppar. Servera med  grönsakerna och gärna den rostade vitlökscrèmen.
  6. Vitlökscrème: Sätt ugnen på 200°C.
  7. Dela vitlöken med skal på "längden" (horisontellt). Lägg med snittytorna upp i en liten ugnsform. Ringla över olja. Tillaga i ugn ca 35 minuter, tills vitlöken är mjuk inuti. Täck med folie om den börjar bli bränd. Låt svalna.
  8. Kläm ut innehållet ur vitlöken och hacka det lätt. Lägg det i en skål. Hacka sardellfiléer och blanda i. Rör i crème fraiche. Smaka av med flingsalt och socker.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 5 2010.

Ingredienser

Portioner: 4
Grillade grönsaker
  • 1 stor aubergine (à ca 500 g)
  • 1 zucchini (à ca 400 g)
  • 2 röda paprikor
  • 2 stora rödlökar
  • 0,8 dl olivolja + till pensling
  • rivet skal och juice av 1 citron
  • 1 msk repad timjan
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lammkotletter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kg lammkotletter
  • 1/2 dl olja
  • flingsalt och svartpeppar
Vitlökscrème
  • 1 hel vitlök med skal
  • 2 tsk olja
  • 3 sardellfiléer
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk socker
Lägg till i inköpslistan