Lammkotletter med grillade grönsaker bjuder på en riktig smaksensation! Sagolikt lammkött och smakfulla grönsaker serveras tillsammans med en suverän crème fraiche-sås.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2010
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 5 2010.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegoda grönsaker kommer definitvit göra dessa igen många gånger under sommaren.Passar nog perfekt till grillad lax mums
Ann christin
2010-05-22Carin Cassborg: Jättesmarrigt! Grönsakerna och citrondressingen passar ypperligt ihop med vitlökscrèmen som en rätt i sig. Lade till morötter och hade i några extra sardeller i crèmen andra gången. Kompletterade med tre sorters lammkorv, eftersom en av gästerna inte är så förtjust i kött. Betyg 4,3
Redaktionen
2010-05-19Tomas Henderup: En riktig smaksensation. Sardellerna och den rostade vitlöken gör crèmen helt sagolik. Andra gången marinerade vi kotletterna över natten i honung, soja och timjan. Helt superba i sig, utan vitlökscrème, för den som önskar ett mer hälsosamt alternativ. Betyg 4,3
Redaktionen
2010-05-19