Krispig aubergine med honungsdipp

Krispig aubergine med honungsdipp och sesamkrisp gör att det är helt okej att dubbeldippa! Doppa den krispiga auberginen först i honungsdippen och sedan i krispet för att få den ultimata smakupplevelsen. Servera gärna tillsammans med färska grönsaker!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2025

Ingredienser
16 st
1 aubergine (à 300 g)
1/2 tsk salt
1 msk majsstärkelse
1 ägg
1 dl majsmjöl
1/2 dl olivolja
Honungsdipp med lime
2 dl crème fraiche
2 tsk sesamolja
2 tsk honung
1/2 lime (skal och saft)
1/2 vitlöksklyfta
salt
svartpeppar
Sesamsmul med rostad lök
2 msk sesamfrön , gärna rostade
1 dl rostad lök
1/2 tsk flingsalt
1 krm chiliflakes
2 tsk torkad persilja
Till servering
1/2 kruka koriander
gärna stavar av grönsaker (t ex morot, stjälkselleri och/eller palsternacka)
Gör så här
00:05:00
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är räknat per bit inklusive dipp utan grönsaksstavar.
Energi499 KJ / 119 kCal
Fett10 g
Salt0.5 g
Kolhydrater6 g
Protein2 g
Kommentarer