Rökt laxpasta med spenat och tomat

Krämigt, gott och enkelt! Koka upp grädde, mjölk och majsstärkelse, och vänd sedan ner både spenat och lax. Denna härligt salta sås serveras till kokt pasta, helst penne för bästa såsupptag! Hacka lite gräslök och blanda med tomaterna, och du har kvällens måltid klar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2025

Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna penne)
350 g kallrökt lax
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
65 g babyspenat
1/2 citron (1/2 citron motsvarar 1 msk saft, för 4 port)
salt
peppar
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
ev finhackad gräslök
Gör så här
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2657 KJ / 635 kCal
Fett35 g
Salt4 g
Kolhydrater51 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
30 stPastasås på gräddmjölk och majsredning var väl ändå sisådär kan man tycka
Bengt
Jättegott och simpelt att göra! Ha på lite extra citronsaft när allt är klar, det gjorde det extra! 😋🤌
Tove
Saltade inte i såsen. Det blev bra då. Laxen är salt i sig! God enkel rätt!
Sara
För salt .Annars går maten snabbt att göra .
Eva
Inte ofta man hittar ett recept som bara tar 11 minuter. Var klar med allt precis samtidigt. Gott blev det också.
Celina
Nä, det här är inte speciellt gott. På tok för salt för att vara i familjekassen.
Angelica
Jättegott!!
Ylva
Krydda massor - jag tog i en halv fiskbuljong, mer av alla kryddor i receptet samt lite chiliflakes vid servering! Då hände det äntligen ngt;-)
Anna
Till och med mina petiga barn gillade det!
Celina
Överraskande gott
Anna