UNDER 45 MIN | Medel

Lax med pastapesto

En krämig laxrätt kommer serverad! Pastarätt smaksatt med pesto och med krispiga salladsärtor för lite extra färg och krispighet. Här har du en ny vardagsfavorit när du snabbt och enkelt vill ha något på bordet.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen (om fryst används).
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Ansa salladsärtorna och koka dem tillsammans med pastan när det återstår 4 minuter på pastans koktid.
  4. Skär laxen i tärningar och stek runt om i oljan i en stekpanna ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
  5. Lyft upp laxen på en tallrik och häll i grädden och majsstärkelsen blandad med mjölken i stekpannan. Låt koka upp och sjud 2 minuter. Rör i peston och smaka av med salt och peppar.
  6. Rör ner pastan i såsen. Strö över laxbitarna och servera.

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri pesto.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta
  • 150 g salladsärtor
  • 4 port lax
  • 1 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 1/2 tsk majsstärkelse
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 msk pesto basilika

Näringsvärde
Per portion

Energi 3095 kJ / 740 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept