Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Lax med majs och tomatrisoni

Lax med majs- och tomatrisoni är en enkel, snabblagad och fantastisk god fiskrätt som passar hela familjen. De saftiga laxbitarna steks, kryddas och serveras tillsammans med perfekt kokt risoni blandat med pesto, tomat och majs. Låt gärna barnen vara med och tillaga maten!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen.
  2. Tomatrisoni: Koka upp vattnet och saltet. Häll i risonin och koka 11 minuter, rör då och då så risonin inte fastnar i botten. Låt risonin rinna av i en sil.
  3. Skär tomaterna i bitar. Låt majsen rinna av i en sil.
  4. Lax: Stek laxen i smöret i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  5. Tomatrisoni: Blanda den varma risonin med pesto, tomater och majs.
  6. Servera laxen med tomatrisoni.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston.
Gör glutenfri: byt ut risonin mot kokt ris.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd matfett utan mjölkprotein. Kontrollera innehållet i peston.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).

Ingredienser

Portioner: 4
Tomatrisoni
  • 3 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 3 dl risoni
  • 3 tomater
  • 340 g majskorn
  • 1/2 dl pesto
Lax
  • 4 bitar lax
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2729 kJ / 654 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer