Lax med majs och tomatrisoni
Lax med majs- och tomatrisoni är en enkel, snabblagad och fantastisk god fiskrätt som passar hela familjen. De saftiga laxbitarna steks, kryddas och serveras tillsammans med perfekt kokt risoni blandat med pesto, tomat och majs. Låt gärna barnen vara med och tillaga maten!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2014
Ingredienser
4 portioner
Tomatrisoni
3 l vatten
1 tsk salt
3 dl risoni
3 tomater
340 g majskorn
1/2 dl pesto
Lax
4 bitar lax
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm peppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på peston.
Gör glutenfri: byt ut risonin mot kokt ris.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd matfett utan mjölkprotein. Kontrollera innehållet i peston.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2729 KJ / 654 kCal
Fett27.1 g
Kolhydrater64.5 g
Protein34.5 g
Kommentarer
Vill man ha mera drag i risonin så kan man koka den i buljong, t.e.x grönsaksbuljong.
Roy
2022-06-27Hej Marguerite! Ja, det är så vi har gjort denna rätten. Så det är inget fel i receptet.
Redaktionen
2014-05-22Skall det verkligen vara 3liter vatten till tomatrisonin
Marguerite
2014-05-14