Rökt laxpasta med spenat och tomat

18
6 Klimatsmart
Rökt laxpasta med spenat och tomat

Krämigt, gott och enkelt! Koka upp grädde, mjölk och majsstärkelse, och vänd sedan ner både spenat och lax. Denna härligt salta sås serveras till kokt pasta, helst penne för bästa såsupptag! Hacka lite gräslök och blanda med tomaterna, och du har kvällens måltid klar.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2020

Rökt laxpasta med spenat och tomat

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna penne)
350 g
kallrökt lax
2 1/2 dl
vispgrädde
1 1/2 dl
mjölk
2 tsk
majsstärkelse
65 g
babyspenat
-
salt
-
peppar
1/2
förp plommontomater (à 500 g)
1/2
förp färsk gräslök (à 20 g)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Emma

1/13/2021

Enkelt och gott, tog lite fiskbuljong, bra med salt och citronpeppar och en halv citron i såsen för mer smak.

Elisabeth

12/30/2020

Bara älskar detta

Tesfamicael

11/14/2020

Enkelt och super gott ❤️

Näringsvärde per portion

Energi 2657 KJ / 635 kCal
Fett 35 g
Salt 4 g
Kolhydrater 51 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept