Rökt laxpasta med spenat och tomat

Krämigt, gott och enkelt! Koka upp grädde, mjölk och majsstärkelse, och vänd sedan ner både spenat och lax. Denna härligt salta sås serveras till kokt pasta, helst penne för bästa såsupptag! Hacka lite gräslök och blanda med tomaterna, och du har kvällens måltid klar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2025

Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna penne)
350 g kallrökt lax
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
65 g babyspenat
1/2 citron (1/2 citron motsvarar 1 msk saft, för 4 port)
salt
peppar
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
ev finhackad gräslök
Gör så här
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2657 KJ / 635 kCal
Fett35 g
Salt4 g
Kolhydrater51 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Saltade inte i såsen. Det blev bra då. Laxen är salt i sig! God enkel rätt!
Sara
2025-03-15För salt .Annars går maten snabbt att göra .
Eva
2025-03-14Inte ofta man hittar ett recept som bara tar 11 minuter. Var klar med allt precis samtidigt. Gott blev det också.
Celina
2025-03-13