UNDER 45 MIN | Medel

Rökt laxpasta med spenat och tomat

Krämigt, gott och enkelt! Koka upp grädde, mjölk och majsstärkelse, och vänd sedan ner både spenat och lax. Denna härligt salta sås serveras till kokt pasta, helst penne för bästa såsupptag! Hacka lite gräslök och blanda med tomaterna, och du har kvällens måltid klar.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär laxen i breda strimlor.
  3. Blanda grädde, mjölk och majsstärkelse i en kastrull. Koka upp och låt sjuda någon minut. Vänd ner spenat och lax. Låt sjuda 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär tomaterna i bitar. Hacka gräslöken och blanda med tomaterna.
  5. Blanda såsen med pastan och servera med tomaterna.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna penne)
  • 350 g kallrökt lax
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 65 g babyspenat
  • salt
  • peppar
  • 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
  • 1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2657 kJ / 635 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept