Rökt, grillad fläsksida med srirachasirap

Rökigt, mört och smakrikt beskriver denna rätt som kräver tid och tålamod men är mödan väl värd! Rök och grilla egenrimmad fläsksida och servera med en oemotståndlig sås med sriracha, sirap och vinäger. Ät gärna tillsammans med picklad rödlök och inlagd gurka.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2024

Ingredienser
6 portioner
1200 g sidfläsk i bit (ej rimmad)
3 dl strösocker
2 dl salt
2 msk paprikapulver
1 msk lökpulver
1 1/2 msk mortlad svartpeppar
1/2 dl ljus sirap
1 msk srirachasås
1 msk äppelcidervinäger
1 krm salt
1 1/2 dl rökflis
Till servering
picklad rödlök (se länk i texten)
inlagd gurka (se länk i texten)
Gör så här
12:00:00
00:30:00
05:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan gurka och lök till servering.
Energi2440 KJ / 583 kCal
Fett45 g
Salt3 g
Kolhydrater12 g
Protein34 g
Kommentarer
Bästa jag gjort på länge, synd att jag köpte så liten bit sidfläsk Susanne, kör snake-metoden så sköter grillen sig självt
Rickard
2025-06-18Det låter spännande. Skulle vilja prova men blir det inte ett fasligt passande på grillen för att hålla igång glöden i 5 timmar?
Susanne
2025-05-30Vansinnigt gott!
Mia
2024-06-05