Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Krabba med tabascomajonnäs

Krabban är ju redan kokt så den ska bara snabbt få lite härlig vedugnssmak i grillen. Ett enkelt sätt att röka krabba själv i grill!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela krabban i bitar. Knäck klorna. Lägg i en eldfast form och skvätt över lite olja.
  2. Lägg ett par björkvedsklabbar på glöden i grillen. Ställ in formen när veden börjat glöda och lägg på locket. Det kan få vara rätt varmt i grillen, cirka 200˚C. Ta ut formen efter 10 minuter.
  3. Häll gärna lite olja från rökningen av krabban i Tabascomajonnäs.
  4. Servera krabban med majonnäsen.

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

 

För alla

Rätten innehåller ägg men är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kokt krabba
  • olja
  • majonnäs med tabasco (se länk nedan under steg 3)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1680 kJ / 401 kCal