Rödvinsbräserad griskind med champinjoner
Den rödvinsbräserade griskinden skärs i skivor för att sedan sjuda tillsammans med de stekta champinjonerna i en grytbas gjord på rödvin. Medan grytan förbereds har du tid att göra klart salladen gjord på bland annat salladslök och plommontomater. Servera med valfritt gryn. Gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2015
Ingredienser
2 portioner
2 port ris eller annat gryn
300 g griskind
150 g champinjoner
1 msk smör
280 g grytbas av rödvin
1/2 kruka bladpersilja
Sallad
1/2 ask miniplommontomater (à 250 g)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1 hjärtsallad
1 tsk olivolja
1 tsk vinäger
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3286 KJ / 790 kCal
Fett33 g
Salt3.84 g
Kolhydrater57 g
Protein39 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vad är en grytbas? Varför är den inte med i receptet? Finns gris kind att köpa i varje icabutik?
Kerstin
2015-03-02I stället för griskind fick vi oxkind men det var fantastiskt mört kött och jättegott kryddat
Eva
2015-02-08