Rödvinsbräserad griskind med champinjoner

7
2
Rödvinsbräserad griskind med champinjoner

Den rödvinsbräserade griskinden skärs i skivor för att sedan sjuda tillsammans med de stekta champinjonerna i en grytbas gjord på rödvin. Medan grytan förbereds har du tid att göra klart salladen gjord på bland annat salladslök och plommontomater. Servera med valfritt gryn. Gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2015

Rödvinsbräserad griskind med champinjoner

Ingredienser

2 portioner
2 port ris eller annat gryn
300 g griskind
150 g champinjoner
1 msk smör
280 g grytbas av rödvin
1/2 kruka bladpersilja

Sallad

1/2 ask miniplommontomater (à 250 g)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1 hjärtsallad
1 tsk olivolja
1 tsk vinäger
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Kerstin

2015-03-02

Vad är en grytbas? Varför är den inte med i receptet? Finns gris kind att köpa i varje icabutik?

Eva

2015-02-08

I stället för griskind fick vi oxkind men det var fantastiskt mört kött och jättegott kryddat

Näringsvärde per portion

Energi 3286 KJ / 790 kCal
Fett 33 g
Salt 3.84 g
Kolhydrater 57 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden