Räkor och broccoli i paneng curry

2
0
Räkor och broccoli i paneng curry

Alltså kan man få för mycket av thailändska smaker? Vi säger nej! Här är smakerna redan färdigblandade i en grytbas, som du kokar upp innan du tillsätter morötter och broccoli. I slutet häller du i räkor som får bli varma i grytan. Servera med kokta nudlar. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2021

Räkor och broccoli i paneng curry

Ingredienser

4 portioner
1/2
förp små morötter (à 350 g)
250 g
broccoli
4
port nudlar eller ris
1
förp paneng grytbas (à 400 ml)
1/2
förp färsk gräslök (à 20 g)
1
förp räkor i lake (à 870 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i grytbasen.  
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glas- eller risnudlar.
Gör äggfri: välj glas- eller risnudlar.

Gör så här

Tips

Byt nudlar mot ris.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2114 KJ / 510 kCal
Fett 16 g
Salt 4.7 g
Kolhydrater 58 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept