Räkor och broccoli i paneng curry
Alltså kan man få för mycket av thailändska smaker? Vi säger nej! Här är smakerna redan färdigblandade i en grytbas, som du kokar upp innan du tillsätter morötter och broccoli. I slutet häller du i räkor som får bli varma i grytan. Servera med kokta nudlar. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2021
Ingredienser
4 portioner
1/2 förp små morötter (à 350 g)
250 g broccoli
4 port nudlar eller ris
1 förp paneng grytbas (à 400 ml)
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
1 förp räkor i lake (à 870 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2114 KJ / 510 kCal
Fett16 g
Salt4.7 g
Kolhydrater58 g
Protein30 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegott!! Enkelt att laga och fina smaker. Vill man ha lite extra drag i smaken är det bara att piffa upp med curry eller salt & peppar!
Roy
2022-02-04