Rödspätta i paneng curry med spetspaprika

Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
2
Rödspätta i paneng curry med spetspaprika

Ingredienserna må vara få, men resultatet blir otroligt gott ändå! Tack vare grytbasen med smak av paneng curry behöver du bara lägga ner spättan i den. Kokt ris passar absolut bäst till, och vi adderar även lite spetspaprika och babyspenat. Hoppas det ska smaka!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2021

Rödspätta i paneng curry med spetspaprika

Ingredienser

2 portioner
2 port ris eller annat gryn
400 m paneng curry grytbas
300 g rödspättafilé
salt
1 spetspaprika
65 g babyspenat

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Jag skulle rekommendera att ha på lite citronsaft på fisken på talriken. Annars var det en snabbare rätt än beskrivet och en fin vardagslyx.

Anja

2021-12-04

När vi skippade grymtanden och kryddade upp kokosmjölken blev rätten bra mycket bättre.

Eva

2021-04-09

Näringsvärde per portion

Energi2840 KJ / 687 kCal
Fett30 g
Salt5 g
Kolhydrater59 g
Protein42 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rödspätta meunière
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt spätta med citron och sockerärtor
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt spätta med äggsås
Betyg 2.8 av 5.
88 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ansjovisspätta med dillroyal
Betyg 3.4 av 5.
57 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dillbakad spätta med gröna ärter
Betyg 3.3 av 5.
136 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kaviarbakad spätta med gröna bönor
Betyg 2.6 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga