Rödspätta i paneng curry med spetspaprika
Ingredienserna må vara få, men resultatet blir otroligt gott ändå! Tack vare grytbasen med smak av paneng curry behöver du bara lägga ner spättan i den. Kokt ris passar absolut bäst till, och vi adderar även lite spetspaprika och babyspenat. Hoppas det ska smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2021
Ingredienser
2 portioner
2 port ris eller annat gryn
400 m paneng curry grytbas
300 g rödspättafilé
salt
1 spetspaprika
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2840 KJ / 687 kCal
Fett30 g
Salt5 g
Kolhydrater59 g
Protein42 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag skulle rekommendera att ha på lite citronsaft på fisken på talriken. Annars var det en snabbare rätt än beskrivet och en fin vardagslyx.
Anja
2021-12-04När vi skippade grymtanden och kryddade upp kokosmjölken blev rätten bra mycket bättre.
Eva
2021-04-09