Rödspätta i paneng curry med spetspaprika

7
1
Rödspätta i paneng curry med spetspaprika

Ingredienserna må vara få, men resultatet blir otroligt gott ändå! Tack vare grytbasen med smak av paneng curry behöver du bara lägga ner spättan i den. Kokt ris passar absolut bäst till, och vi adderar även lite spetspaprika och babyspenat. Hoppas det ska smaka!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2021

Rödspätta i paneng curry med spetspaprika

Ingredienser

2 portioner
2
port ris eller annat gryn
400 m
paneng curry grytbas
300 g
rödspättafilé
-
salt
1
spetspaprika
65 g
babyspenat

För alla

Kontrollera noga innehållet i grytbasen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.

Gör så här

Tips

Gör gärna en dressing av vinäger och olivolja till salladen.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Eva

2021-04-09

När vi skippade grymtanden och kryddade upp kokosmjölken blev rätten bra mycket bättre.

Näringsvärde per portion

Energi 2840 KJ / 687 kCal
Fett 30 g
Salt 5 g
Kolhydrater 59 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept