Sallad Nicoise med ugnsbakad lax
Sallad Nicoise med ugnsbakad lax är en snabb och matig sallad med potatis, haricots verts och ägg. Laxfilén blir saftig på låg temperatur i ugn, och fisken passar bra med salladens salta sardeller och oliver.
Ingredienser
4 portioner
600 g laxfilé i bit
600 g delikatesspotatis
150 g haricots verts (bönor)
4 ägg
1 silverlök
2 hjärtsallad
250 g miniplommontomater
saft av 1 citron (saft av 1 citron motsvarar 2 msk saft)
1 dl olivolja
1 tsk dijonsenap
salt
svartpeppar
1 dl svarta oliver
8 sardellfiléer
Garnering
bladpersilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3369 KJ / 807 kCal
Fett54 g
Salt2.5 g
Kolhydrater30 g
Protein44 g
Kommentar
Lättlagat och fin smak.
Jessica
2023-06-08