Halloumi och granatäpple med myntayoghurt
Här äts halloumi tillsammans med aubergine och en fräsch sallad gjord på granatäpple och salladsärtor. En krämig myntayoghurt passar perfekt ihop. Servera med ris och rätten är komplett.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2017
Ingredienser
4 portioner
Myntayoghurt
1 kruka mynta
2 dl turkisk yoghurt
salt
peppar
4 port ris eller annat gryn
Sallad
1 granatäpple
150 g salladsärtor
2 hjärtsallad
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
Halloumi
400 g halloumi
1 aubergine
2 msk olja
1/2 tsk spiskummin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2868 KJ / 687 kCal
Fett37 g
Salt6.9 g
Kolhydrater54 g
Protein31 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegod sallad och lättlagad. Ser festlig ut och kan även göras som tillbehör till lax eller kyckling.
Catharina
2017-11-30