Halloumi och granatäpple med myntayoghurt

Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
1
Halloumi och granatäpple med myntayoghurt

Här äts halloumi tillsammans med aubergine och en fräsch sallad gjord på granatäpple och salladsärtor. En krämig myntayoghurt passar perfekt ihop. Servera med ris och rätten är komplett.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2017

Halloumi och granatäpple med myntayoghurt

Ingredienser

4 portioner

Myntayoghurt

1 kruka mynta
2 dl turkisk yoghurt
salt
peppar
4 port ris eller annat gryn

Sallad

1 granatäpple
150 g salladsärtor
2 hjärtsallad
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger

Halloumi

400 g halloumi
1 aubergine
2 msk olja
1/2 tsk spiskummin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat

Kommentar

Jättegod sallad och lättlagad. Ser festlig ut och kan även göras som tillbehör till lax eller kyckling.

Catharina

2017-11-30

Näringsvärde per portion

Energi2868 KJ / 687 kCal
Fett37 g
Salt6.9 g
Kolhydrater54 g
Protein31 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tunnbrödswrap med halloumisallad
Betyg 3.1 av 5.
151 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vårig grönsallad med sparris och pumpadressing
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kikärtsburgare med avokadokräm
Betyg 4.4 av 5.
33 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Stekt fläskkotlett med potatisgratäng
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Macka med halloumi, grön ärt- och cashewspread
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga