Halloumi och granatäpple med myntayoghurt

12
1
Halloumi och granatäpple med myntayoghurt

Här äts halloumi tillsammans med aubergine och en fräsch sallad gjord på granatäpple och salladsärtor. En krämig myntayoghurt passar perfekt ihop. Servera med ris och rätten är komplett.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2017

Halloumi och granatäpple med myntayoghurt

Ingredienser

4 portioner

Myntayoghurt

1
kruka mynta
2 dl
turkisk yoghurt
-
salt
-
peppar
4
port ris eller annat gryn

Sallad

1
granatäpple
150 g
salladsärtor
2
hjärtsallad
1 msk
olivolja
1 msk
rödvinsvinäger

Halloumi

400 g
halloumi
1
aubergine
2 msk
olja
1/2 tsk
spiskummin

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd yoghurt och halloumi utan laktos.

Gör så här

Tips

Stek gärna lite vitlök och paprikapulver med auberginen.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Catharina

2017-11-30

Jättegod sallad och lättlagad. Ser festlig ut och kan även göras som tillbehör till lax eller kyckling.

Näringsvärde per portion

Energi 2868 KJ / 687 kCal
Fett 37 g
Salt 6.9 g
Kolhydrater 54 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept