Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rödgul trumpetsvamp med wokade grönsaker

En färgsprakande wok bestående av paprika, rödlök och rödgul trumpetsvamp läggs på en mjuk bädd av bladspenat och bulgur. Enkelt, snyggt och supergott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lös upp buljongtärningen i vattnet, koka upp och och häll i bulguren. Ta kastrullen från spisen och låt bulguren stå och svälla ca 30 minuter. Eller koka matvetet på liknande sätt.
  2. Kärna ur paprikorna och strimla dem. Skala och strimla rödlöken. Hetta upp oljan i en wok och mjukfräs lök och paprika. Rör runt och tillsätt trumpetsvampen/ kantarellerna. Fräs tills de blir klara.
  3. Salta, peppra och smaka av med vinägern.
  4. Servera genast på tallrikar som du förberett med en bädd av fräscha spenatblad och bulgur eller matvete.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • 2 dl bulgur vetegryn eller matvete
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula paprikor
  • 2 rödlökar
  • 3 msk olivolja
  • 1 l rödgul trumpetsvamp eller kantareller
  • salt, gärna gourmetsalt
  • peppar
  • 1 msk balsamvinäger
  • 200 g spenatblad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1353 kJ / 323 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer