Rödbetsgryta med rött vin och portabello
En rödbetsgryta med rött vin och härlig portabellosvamp blir fint färgglad och smakrik. Morot och rödlök samsas med rödbetorna och skapar en mättande gryta. Ät tillsammans med lent potatismos samt toppa med hackad persilja och ruccola, och du har en härligt färgglad rätt att njuta av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2019
Ingredienser
4 portioner
Potatismos
900 g potatis
2 1/2 dl vispgrädde
salt
peppar
Gryta
2 rödlökar
3 morötter
3 msk olja
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
200 g portabellosvamp
1 msk majsstärkelse
2 1/2 dl rött matlagningsvin
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 tsk timjan
2 lagerblad
500 g förkokta rödbetor
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2841 KJ / 677 kCal
Fett36 g
Salt2.4 g
Kolhydrater73 g
Protein10 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott! Grytan passade också bra till potatisgratäng.
Rebecka
2022-01-09Fantastiskt god gryta, med ett gott rödvin så blir den verkligen supersmarrig!
Göran
2019-05-16