Rödbetsgryta med rött vin och portabello

13
1
Rödbetsgryta med rött vin och portabello

En rödbetsgryta med rött vin och härlig portabellosvamp blir fint färgglad och smakrik. Morot och rödlök samsas med rödbetorna och skapar en mättande gryta. Ät tillsammans med lent potatismos samt toppa med hackad persilja och ruccola, och du har en härligt färgglad rätt att njuta av.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2019

Rödbetsgryta med rött vin och portabello

Ingredienser

4 portioner

Potatismos

900 g
potatis
2 1/2 dl
vispgrädde
-
salt
-
peppar

Gryta

2
rödlökar
3
morötter
3 msk
olja
2
vitlöksklyftor
2 msk
tomatpuré
200 g
portabellosvamp
1 msk
majsstärkelse
2 1/2 dl
rött matlagningsvin
2 1/2 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 tsk
timjan
2
lagerblad
500 g
förkokta rödbetor
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)
65 g
rucola

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentar

Göran

2019-05-16

Fantastiskt god gryta, med ett gott rödvin så blir den verkligen supersmarrig!

Näringsvärde per portion

Energi 2841 KJ / 677 kCal
Fett 36 g
Salt 2.4 g
Kolhydrater 73 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept