Rödbetsgryta med rött vin och portabello

Betyg 4.1 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Rödbetsgryta med rött vin och portabello

En rödbetsgryta med rött vin och härlig portabellosvamp blir fint färgglad och smakrik. Morot och rödlök samsas med rödbetorna och skapar en mättande gryta. Ät tillsammans med lent potatismos samt toppa med hackad persilja och ruccola, och du har en härligt färgglad rätt att njuta av.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2019

Rödbetsgryta med rött vin och portabello

Ingredienser

4 portioner

Potatismos

900 g potatis
2 1/2 dl vispgrädde
salt
peppar

Gryta

2 rödlökar
3 morötter
3 msk olja
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
200 g portabellosvamp
1 msk majsstärkelse
2 1/2 dl rött matlagningsvin
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 tsk timjan
2 lagerblad
500 g förkokta rödbetor
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
65 g rucola

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.16 personer har röstat

Kommentarer

Supergott! Grytan passade också bra till potatisgratäng.

Rebecka

2022-01-09

Fantastiskt god gryta, med ett gott rödvin så blir den verkligen supersmarrig!

Göran

2019-05-16

Näringsvärde per portion

Energi2841 KJ / 677 kCal
Fett36 g
Salt2.4 g
Kolhydrater73 g
Protein10 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Grillad portabello med två sorters lök
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Ostgratinerad potatis med mustig portabellogryta
Betyg 3.2 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Nyckelhålsmärkt.
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lins- och portabellogryta med rosmarin
Betyg 3.2 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Varm vego-fralla
Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Svampbourguignon med pappardelle och löksallad
Betyg 3.1 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Nyckelhålsmärkt.
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Portabellopizza med prosciutto och ruccola
Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad