Rödbetsgryta med rött vin och portabello

Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
2
Rödbetsgryta med rött vin och portabello

En rödbetsgryta med rött vin och härlig portabellosvamp blir fint färgglad och smakrik. Morot och rödlök samsas med rödbetorna och skapar en mättande gryta. Ät tillsammans med lent potatismos samt toppa med hackad persilja och ruccola, och du har en härligt färgglad rätt att njuta av.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2019

Rödbetsgryta med rött vin och portabello

Ingredienser

4 portioner

Potatismos

900 g  potatis
2 1/2 dl  vispgrädde
salt
peppar

Gryta

2   rödlökar
3   morötter
3 msk  olja
2   vitlöksklyftor
2 msk  tomatpuré
200 g  portabellosvamp
1 msk  majsstärkelse
2 1/2 dl  rött matlagningsvin
2 1/2 dl  grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 tsk  timjan
2   lagerblad
500 g  förkokta rödbetor
1/2   ask färsk persilja (à 20 g)
65 g  rucola

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Supergott! Grytan passade också bra till potatisgratäng.

Rebecka

2022-01-09

Fantastiskt god gryta, med ett gott rödvin så blir den verkligen supersmarrig!

Göran

2019-05-16

Näringsvärde per portion

Energi2841 KJ / 677 kCal
Fett36 g
Salt2.4 g
Kolhydrater73 g
Protein10 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ostgratinerad potatis med mustig portabellogryta
Betyg 3.2 av 5.
16 personer har röstat
20 Ingredienser
Lins- och portabellogryta med rosmarin
Betyg 3.2 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad portabello med två sorters lök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Portabellopizza med prosciutto och ruccola
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svampbourguignon med pappardelle och löksallad
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Varm vego-fralla
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga