Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Rödbetsgryta med rött vin och portabello

En rödbetsgryta med rött vin och härlig portabellosvamp blir fint färgglad och smakrik. Morot och rödlök samsas med rödbetorna och skapar en mättande gryta. Ät tillsammans med lent potatismos samt toppa med hackad persilja och ruccola, och du har en härligt färgglad rätt att njuta av.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Potatismos: Skala, dela och koka potatisen.
  2. Gryta: Skala och hacka löken. Skölj och skär morötterna i skivor. Fräs lök och morötter i hälften av oljan i en stekpanna. Pressa i vitlöken och rör i tomatpurén, fräs ytterligare någon minut. Lägg över allt i en gryta.
  3. Skär svampen i fjärdedelar och stek den i stekpannan i resten av oljan. Lägg över den till grytan.
  4. Rör ut majsstärkelse med lite av vinet och häll i det och resten av vinet i grytan tillsammans med buljong, timjan och lagerblad. Låt koka ca 5 minuter.
  5. Skär rödbetorna i bitar. Lägg bitarna i grytan och låt de bli varma.
  6. Mos: Värm grädden. Krossa potatisen med en visp och vispa ner grädden till ett slätt mos. Smaka av med salt och peppar.
  7. Hacka persiljan.
  8. Servera grytan med moset och strö över persilja och ruccola.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatismos
  • 900 g potatis
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar
Gryta
  • 2 rödlökar
  • 3 morötter
  • 3 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 200 g portabellosvamp
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 1/2 dl rött matlagningsvin
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 tsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2841 kJ / 677 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer