Rödvinsragu med ostronskivling och biff | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rödvinsragu med ostronskivling och biff

Bjud på en mustig rödvinsragu med svamp och ryggbiff. Här samsas många aromatiska smaker som vitlök, lagerblad och timjan som tillsammans bildar en ljuvlig gryta, där den goda ostronskivlingen får rätten att skina. Servera grytan med ris och nykokt broccoli.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva lök och vitlök. Ansa och dela eventuellt svampen.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Fräs lök, vitlök och svamp i hälften av smöret i en stekpanna. Lägg ner det i en gryta. Tillsätt vin, buljong, lagerblad och timjan. Låt koka ca 5 minuter.
  4. Ansa och skär broccolin i mindre bitar. Koka broccolin i saltat vatten ca 4 minuter. Låt den rinna av.
  5. Bryn köttet runt om i resten av smöret i stekpannan tills det fått färg. Krydda med salt och peppar. Lägg ner köttet i grytan.
  6. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och blanda ner i grytan under omrörning. Koka på svag värme ytterligare några minuter.
  7. Servera ragun med ris och broccoli.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 150 g ostronskivling
  • 4 port ris
  • 1 msk smör
  • 2 dl rött matlagningsvin
  • 2 1/2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 3 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 250 g broccoli
  • ca 500 g strimlad ryggbiff
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk majsstärkelse
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1954 kJ / 467 kCal