UNDER 45 MIN | Medel

Biffgryta med svamp och rödvin

Låt hösten omfamna dig med denna biffgryta smaksatt med shiitakesvamp och rödvin. Den strimlade biffen blir mör och får fina smaker från vitlök och timjan. Servera ihop med en krämig potatispuré. Mums säger vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Potatispurè: Skala potatisen och skär den i mindre bitar och koka den mjuk.
  2. Biffgryta: Strimla biffen och skär svampen i grova bitar. Skala och skiva löken. Bryn kött, svamp och lök i oljan i omgångar i en gryta och pressa i vitlöken. Lägg tillbaka allt i grytan och tillsätt socker, timjan, vin och buljong blandad med majsstärkelsen. Sjud grytan ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
  3. Potatispurè: Häll av vattnet från potatisen och låt ånga av. Stöt sedan ihop potatisen med varm mjölk och smör, smaka av med salt och peppar.
  4. Hacka persiljan och rör i grytan. Servera grytan med potatispurén.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkfri ersättningsprodukt. Välj mjölkfritt matfett.

Tips

Byt ut persilja mot 1/2 kruka körvel. Hacka och fräs en chili tillsammans med köttet för lite extra hetta (för 4 pers).

Ingredienser

Portioner: 4
Potatispuré
  • 900 g potatis
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • salt
  • peppar
Biffgryta
  • ca 500 g minutbiff
  • 150 g shiitakesvamp eller kastanjechampinjoner
  • 1 rödlök
  • 1 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk strösocker
  • 1/2 tsk timjan
  • 2 1/2 dl rött matlagningsvin
  • 2 1/2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 1952 kJ / 468 kCal