Biffgryta med svamp och rödvin

13
0
Biffgryta med svamp och rödvin

Låt hösten omfamna dig med denna biffgryta smaksatt med shiitakesvamp och rödvin. Den strimlade biffen blir mör och får fina smaker från vitlök och timjan. Servera ihop med en krämig potatispuré. Mums säger vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2020

Biffgryta med svamp och rödvin

Ingredienser

4 portioner

Potatispuré

900 g
potatis
2 dl
mjölk
1 msk
smör
-
salt
-
peppar

Biffgryta

ca 500 g
minutbiff
150 g
shiitakesvamp eller kastanjechampinjoner
1
rödlök
1 msk
olja
1
vitlöksklyfta
1 tsk
strösocker
1/2 tsk
timjan
2 1/2 dl
rött matlagningsvin
2 1/2 dl
köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 msk
majsstärkelse
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkfri ersättningsprodukt. Välj mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Byt ut persilja mot 1/2 kruka körvel. Hacka och fräs en chili tillsammans med köttet för lite extra hetta (för 4 pers).

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1952 KJ / 468 kCal
Fett 12 g
Salt 2.7 g
Kolhydrater 50 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept