Biffgryta med svamp och rödvin
Låt hösten omfamna dig med denna biffgryta smaksatt med shiitakesvamp och rödvin. Den strimlade biffen blir mör och får fina smaker från vitlök och timjan. Servera ihop med en krämig potatispuré. Mums säger vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2020
Ingredienser
4 portioner
Potatispuré
900 g potatis
2 dl mjölk
1 msk smör
salt
peppar
Biffgryta
ca 500 g minutbiff
150 g shiitakesvamp eller kastanjechampinjoner
1 rödlök
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 tsk strösocker
1/2 tsk timjan
2 1/2 dl rött matlagningsvin
2 1/2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 msk majsstärkelse
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkfri ersättningsprodukt. Välj mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
Byt ut persilja mot 1/2 kruka körvel. Hacka och fräs en chili tillsammans med köttet för lite extra hetta (för 4 pers).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1952 KJ / 468 kCal
Fett12 g
Salt2.7 g
Kolhydrater50 g
Protein34 g
Kommentar
God mustig gryta med mycket goda smaker. Mycket god med ris till
Johanna
2022-02-16