Svamp- och rödbetsragu med rosmarin och rött vin

12
6
Svamp- och rödbetsragu med rosmarin och rött vin

Vem gillar inte mustiga höstsmaker? Gör en ragu på svamp och rödbetor, och krydda upp med lagerblad, rosmarin och rött matlagningsvin. Givetvis serveras detta med kokt potatis, och du kan låta grytornas gryta värma dig.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2021

Svamp- och rödbetsragu med rosmarin och rött vin

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
2
rödlökar
150 g
shiitakesvamp
3 msk
olja
2
vitlöksklyftor
-
salt
-
peppar
3
morötter
2 msk
tomatpuré
1/2
kruka rosmarin
1 msk
majsstärkelse
2 1/2 dl
rött matlagningsvin
5 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2
lagerblad
500 g
förkokta rödbetor
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)

Till servering

65 g
mâchesallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Anita

2021-02-21

Värmde upp den nästa dag som soppa och kokade ca 20 min till. Blev då bättre och mer mustig!

Axel

2021-02-21

Den kanske ser lite smålyxig ut på bild, men luras inte av det... Tråkig rätt som vi inte gör om. Blev jättemycket gryta som tyvärr kommer räcka flera dagar.

Lina

2021-02-19

Ruskigaste rätten vi ätit i vår vego kasse, inte mer tack :/

Näringsvärde per portion

Energi 1724 KJ / 412 kCal
Fett 11 g
Salt 1.7 g
Kolhydrater 65 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept