Svamp- och rödbetsragu med rosmarin och rött vin

Betyg 2.9 av 5.
12 personer har röstat
6
Svamp- och rödbetsragu med rosmarin och rött vin

Vem gillar inte mustiga höstsmaker? Gör en ragu på svamp och rödbetor, och krydda upp med lagerblad, rosmarin och rött matlagningsvin. Givetvis serveras detta med kokt potatis, och du kan låta grytornas gryta värma dig.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2021

Svamp- och rödbetsragu med rosmarin och rött vin

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
2   rödlökar
150 g  shiitakesvamp
3 msk  olja
2   vitlöksklyftor
salt
peppar
3   morötter
2 msk  tomatpuré
1/2   kruka rosmarin
1 msk  majsstärkelse
2 1/2 dl  rött matlagningsvin
5 dl  grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2   lagerblad
500 g  förkokta rödbetor
1/2   ask färsk persilja (à 20 g)

Till servering

65 g  mâchesallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Värmde upp den nästa dag som soppa och kokade ca 20 min till. Blev då bättre och mer mustig!

Anita

2021-02-21

Den kanske ser lite smålyxig ut på bild, men luras inte av det... Tråkig rätt som vi inte gör om. Blev jättemycket gryta som tyvärr kommer räcka flera dagar.

Axel

2021-02-21

Ruskigaste rätten vi ätit i vår vego kasse, inte mer tack :/

Lina

2021-02-19

Näringsvärde per portion

Energi1724 KJ / 412 kCal
Fett11 g
Salt1.7 g
Kolhydrater65 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Svamp- och jordärtskocksgryta med pasta
Betyg 2.8 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mustig kycklinggryta med shiitakesvamp
Betyg 3 av 5.
46 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Biffgryta med svamp och rödvin
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ramensoppa med shiitake och ägg
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekta tomater med shiitakesvamp
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakad rotselleri med svamp och äppelvinägrett
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga