Svamp- och rödbetsragu med rosmarin och rött vin
Vem gillar inte mustiga höstsmaker? Gör en ragu på svamp och rödbetor, och krydda upp med lagerblad, rosmarin och rött matlagningsvin. Givetvis serveras detta med kokt potatis, och du kan låta grytornas gryta värma dig.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 rödlökar
150 g shiitakesvamp
3 msk olja
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
3 morötter
2 msk tomatpuré
1/2 kruka rosmarin
1 msk majsstärkelse
2 1/2 dl rött matlagningsvin
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 lagerblad
500 g förkokta rödbetor
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
Till servering
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1724 KJ / 412 kCal
Fett11 g
Salt1.7 g
Kolhydrater65 g
Protein8 g
Kommentarer
Värmde upp den nästa dag som soppa och kokade ca 20 min till. Blev då bättre och mer mustig!
Anita
2021-02-21Den kanske ser lite smålyxig ut på bild, men luras inte av det... Tråkig rätt som vi inte gör om. Blev jättemycket gryta som tyvärr kommer räcka flera dagar.
Axel
2021-02-21Ruskigaste rätten vi ätit i vår vego kasse, inte mer tack :/
Lina
2021-02-19