UNDER 45 MIN | Medel

Svamp- och rödbetsragu med rosmarin och rött vin

Vem gillar inte mustiga höstsmaker? Gör en ragu på svamp och rödbetor, och krydda upp med lagerblad, rosmarin och rött matlagningsvin. Givetvis serveras detta med kokt potatis, och du kan låta grytornas gryta värma dig i höstmörkret.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Skala och hacka löken. Skär svampen i fjärdedelar.
  3. Fräs lök och svamp i hälften av hälften av oljan i en gryta. Pressa i vitlöken och krydda med salt och peppar. Lyft upp fräset på en tallrik.
  4. Skölj och skär morötterna i skivor. Fräs morötterna i resten av oljan i grytan och rör i tomatpurén. Fräs ytterligare någon minut. 
  5. Häll tillbaka svampfräset och repa av rosmarinbladen och rör ner i grytan.
  6. Rör ut majsstärkelse med lite av vinet och häll i det och resten av vinet grytan tillsammans med buljong och lagerblad. Låt koka ca 5 minuter.
  7. Skär rödbetorna i bitar. Lägg bitarna i grytan och låt de bli varma.  
  8. Hacka persiljan och strö den över grytan.
  9. Till servering: Servera grytan med potatis och sallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 2 rödlökar
  • 150 g shiitakesvamp
  • 3 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt
  • peppar
  • 3 morötter
  • 2 msk tomatpuré
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 1/2 dl rött matlagningsvin
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 2 lagerblad
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
Till servering
  • 65 g mâchesallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 1724 kJ / 412 kCal