Linsragu med arrabbiata och rödvin

23
2 Klimatsmart
Linsragu med arrabbiata och rödvin

En linsragu med arrabbiata och rödvin passar lika bra en vardag som när du behöver imponera på någon. Belugalinserna får en härlig färg, och passar utmärkt ihop med lök, morot och selleri. Servera med casareccepasta,härligt röd mangold och strössla lite persilja över, sen är det bara att njuta!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2019

Linsragu med arrabbiata och rödvin

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
1
morot
2
vitlöksklyftor
200 g
selleristjälkar
2 msk
tomatpuré
2 msk
olivolja
2 dl
rött matlagningsvin
1
förp krossade tomater (à 390 g)
2 dl
belugalinser (okokta)
1
grönsaksbuljongtärning
3 dl
vatten
3/4 dl
pesto arrabbiata
-
salt
-
peppar
4
port pasta (gärna casarecce)
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)
65 g
röd mangold

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Servera gärna med lite riven parmesanost.

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Therese

12/30/2020

Mycket gott och mättande.

Agnes

1/4/2019

Väldigt god med distinkt smak av rödvin. Använde The wanted Zin och det blev supergott.

Näringsvärde per portion

Energi 2884 KJ / 689 kCal
Fett 19 g
Salt 1.1 g
Kolhydrater 88 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept