Linsragu med arrabbiata och rödvin

Betyg 4.3 av 5.
35 personer har röstat
3Klimatsmart
Linsragu med arrabbiata och rödvin

En linsragu med arrabbiata och rödvin passar lika bra en vardag som när du behöver imponera på någon. Belugalinserna får en härlig färg, och passar utmärkt ihop med lök, morot och selleri. Servera med casareccepasta,härligt röd mangold och strössla lite persilja över, sen är det bara att njuta!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2019

Linsragu med arrabbiata och rödvin

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 morot
2 vitlöksklyftor
200 g selleristjälkar
2 msk tomatpuré
2 msk olivolja
2 dl rött matlagningsvin
1 förp krossade tomater (à 390 g)
2 dl belugalinser (okokta)
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl vatten
3/4 dl pesto arrabbiata
salt
peppar
4 port pasta (gärna casarecce)
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
65 g röd mangold

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
35 personer har röstat

Kommentarer

Gott, fräscht, lättlagat, 5x som vardagsmat

Stefan

2021-11-28

Mycket gott och mättande.

Therese

2020-12-30

Väldigt god med distinkt smak av rödvin. Använde The wanted Zin och det blev supergott.

Agnes

2019-01-04

Näringsvärde per portion

Energi2884 KJ / 689 kCal
Fett19 g
Salt1.1 g
Kolhydrater88 g
Protein27 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Bourguignon med svarta linser
Betyg 4.7 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Belugalinser med rostade haricots verts
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Het linspasta med oregano
Betyg 4.1 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Linsbolognese på svarta linser
Betyg 4.2 av 5.
109 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Linsgryta med fetaost och krämigt ägg
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad pumpa med belugalinser, svamp och tahinisås
Betyg 4.3 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga