Linsragu med arrabbiata och rödvin
En linsragu med arrabbiata och rödvin passar lika bra en vardag som när du behöver imponera på någon. Belugalinserna får en härlig färg, och passar utmärkt ihop med lök, morot och selleri. Servera med casareccepasta,härligt röd mangold och strössla lite persilja över, sen är det bara att njuta!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2019
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 morot
2 vitlöksklyftor
200 g selleristjälkar
2 msk tomatpuré
2 msk olivolja
2 dl rött matlagningsvin
1 förp krossade tomater (à 390 g)
2 dl belugalinser (okokta)
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl vatten
3/4 dl pesto arrabbiata
salt
peppar
4 port pasta (gärna casarecce)
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
65 g röd mangold
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2884 KJ / 689 kCal
Fett19 g
Salt1.1 g
Kolhydrater88 g
Protein27 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott, fräscht, lättlagat, 5x som vardagsmat
Stefan
2021-11-28Mycket gott och mättande.
Therese
2020-12-30Väldigt god med distinkt smak av rödvin. Använde The wanted Zin och det blev supergott.
Agnes
2019-01-04