Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Jordgubbar med rödvin och mynta

En rolig, spännande och lyxig dessert! Smaksätt jordgubbarna med rödvin, mynta och apelsin och servera dem sedan tillsammans med kall, krämig vaniljglass.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vin och socker.
  2. Skölj apelsinerna, riv ner skalet i lagen och låt kallna.
  3. Snoppa och dela jordgubbarna. Lägg dem i lagen och låt dra ca 30 min.
  4. Tillsätt mynta och servera lättvispad grädde eller vaniljglass till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 7 dl rött matlagningsvin
  • 2 dl strösocker
  • 2 apelsiner
  • 2 l jordgubbar
  • 10 strimlade myntablad
  • grädde eller vaniljglass
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?